Ettårig linje på grundskolenivå

Baslinjen

Läsåret 2017-18 kommer BAS-linjen inte att starta på grund av för få ansökningar.

Kärnämnen, musik, foto och film

Läsåret 2017-18 kommer BAS-linjen inte att starta på grund av för få ansökningar.   

För dig mellan 18 och 25 år. Du studerar i en mindre grupp och i eget  tempo.

Vi arbetar mest med svenska/svenska som andraspråk, matematik och engelska. Vi prövar olika tekniker inom media. En dag i veckan har vi tillgång till musikstudion.

Pröva att läsa på ett nytt sätt
Allmän kurs

Den här linjen är för dig som är mellan 18 och 25 år och som behöver slutföra dina studier på grundskolenivå. Blir du klar med dina grundskolebehörigheter kan du fortsätta på gymnasienivå. Efter året hos oss kan du välja att fortsätta på skolans Startlinje eller gå en yrkesutbildning inom till exempel Grvux eller liknande där det endast krävs betyg från grundskolan för att komma in.

Vi arbetar främst med svenska/svenska som andra språk, engelska och matematik. Men även ämnen som samhällskunskap, naturkunskap, musik, media ingår. Du läser i eget tempo och med teman som gör det möjligt att öva de olika ämnena.

En kreativ dag i veckan

En dag i veckan har vi en kreativ dag då du kan hålla på med musik eller pröva på att dokumentera med hjälp av foto, film eller digital inspelningsteknik. Under ledning av 2 musiker kan du lära dig gitarr, elgitarr, bas, trummor, synt m.m.

 

 

Arbetsform

Vi väljer ofta att läsa tematiskt inom natur-, miljö- och samhällsfrågor. Ett exempel på tema är Hälsa & livsstil. Behov och intressen är det viktigaste när arbetet planeras. Vi prövar på olika tekniker inom media, som till exempel foto, film och poddradio.

Baslinjen är en del av skolan men man arbetar mest i sin egen grupp.

Folkhögskolan

Du blir en del av skolans gemenskap och du kommer i kontakt med skolans nordiska språk och möter lärare och kamrater från olika länder.

När skolan ordnar gemensamma aktiviteter som till exempel konserter, föredrag och teater, deltar linjen tillsammans med skolans övriga elever.

Skolan har inte möjlighet att erbjuda elever på Baslinjen boende på internatet.