Nordiska Filmskolans

Fantastiska deltagare

Det handlar inte om att kunna, men om att vilja.

PASSION ÄR INGET MAN HITTAR

Be curious.

Be creative.

Be yourself.

Att vara deltagare på Filmskolan

Under de två första åren har produktioner från den nystartade filmlinje varit nominerade i Tungviktsklassen vid Frame Filmfestival, varit med i official selection til Nordisk Ungdoms Film Festival, och vunnit Guld och Brons vid SM i Minutfilm. Slutproduktionerna har blivit vist på bio och utanför undervisningen har det blivit til praktik på olika inspelningar, musikvideos med olika artister, båda up-and-coming och professionella.

Att lära genom att göra!

Vi ska lära av mästarna - studera deras berättelser  - och producera små mästerverk själva. Vi ska lära oss av varandra. Av våra misstag. Av våra succéer. Vi ska lära att förstå och använda filmens språk - berättandet i rörlig bild och ljud. Nordiska folkhögskolan är en perfekt blanding av processinriktad,  kreativt, kontaktskapande miljö och rigtigt bra folkhögskola med välfungerande internat. Välkommen till ett års lärande.

Slutproduktioner 2019

//nordiska.fhsk.se/fotofilm/wp-content/uploads/sites/8/2019/05/gothic.jpg

Här kan du se ett urval av slutproduktionerna från skolåret 2018 - 2019. Det finns också lite posters, teasers och bilder från premiären på Trappan Bio i Kungälv. I gallerian övan hitter du fler filmer om du skulle vara intresserad. Höll dig uppdaterad här eller på sociala media under #nordiskafilmskolan. Like och följ oss på Insta eller Facebook och se mycket mer om hur vi jobbar med kameran som penna.

 

Poesi, reklam och experiment

//nordiska.fhsk.se/fotofilm/wp-content/uploads/sites/8/2019/03/kill.jpg

Under våren har deltagarna på Nordiska Filmskolan bland annat producerat reklam, poetiska mästerverk och experimentella filmer. Du hitter ett urval av filmerna i vår galleri i menyn ovanför eller när du klicka på bilden. Under den närmaste tid kommer deltagerna att skicka med filmerna när dem söker sig till andra skolor, till filmfestivaler och tävlingar.

 

Höstens sista filmer (2018)

//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2018/12/slutprod-h2018.jpg

Drama. Spänning. Julmys. Deltagarna har under hösten arbetat med allt från ide, manus, produktion och efterarbete och här kan du se en trailer för höstens stora premiär-event. Kulminationen på ett halvår på Nordiska Filmskolan. Hela Nordiska och bjuda gäster var med i en fullproppat Hörsal när filmerna hade premiär. Som vanligt hitter du ett urval i gallerian övan.

Minutfilm 2018

//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2018/10/minutfilm-2018.jpg

Precis som året innan har deltagarna under hösten 2018 gjort minutfilm. Hela Nordiska folkhögskolan och bjudna gäster var på premiären en fredag i oktober i en fullspäckat Hörsal. Filmerna kunna ses på Sveriges Kortfilmsfestival i Stockholm i mars 2018 och en av dem kunna du se på Nordisk Ungdoms Film Festival under sommaren 2019. Du kan kolla in alla minutfilm i gallerian övan eller på Vimeo.

Ansök här

Storytelling in sound and images

Nordiska Filmskolan

Välkommen till ett år i filmens värld

Sista ansökningsdatum: 20190515

 

//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/02/insta.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/02/fb.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2018/02/twitter.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2018/01/vimeo.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/01/youtube.jpg