Nordiskas

Filmlärare

//nordiska.fhsk.se/fotofilm/wp-content/uploads/sites/8/2019/04/priser-film.jpg
Filmskolans lärare är engagerade, erfarna undervisare och verksamma inom film och medier.

Om Inuk

Inuk Jørgensen

Linjeföreståndare

inuk.jorgensen@nordiska.fhsk.se

Prisvinande kortfilmskaper och filmhandledare. Inuk har en masters i filmvetenskap från Aarhus Universitet i Danmark och skrev sin mastersuppsats om filmisk gestaltning i modern film. Hans avslutande filmprojekt vann bästa film, bästa foto, bästa klipp och fick publikpriset vid IMV Awards på universitetet. Som linjeföreståndare är det han som håller i den dagliga undervisning/vägledning på Filmskolan.

Han är ett engagerat medlem i Film.gl, är aktiv filmare och har varit med att göra kortfilmer och flera reklamuppdrag. Hans stora passion är att se och göra film och han har alltid ett nyt projekt på gång. Inuk har varit jurymedlem på Danmarks störste indie-filmfestival, mentor på Nordisk Ungdoms Film Festival och har lång erfarenhet med workshops og undervisning inom film. Han är för tiden aktuell med den prisvinande kortfilm Hedtoft som är med i en rad olika internationella filmfestivaler. Du kan läsa mer om Inuk på IMDb.

Om Jon

Jon Carlstedt

Filmlärare

jon.carlstedt@gmail.com

Regissör på den prisvinande novellfilmen Mustang, utbildad vid Den Norske Filmskolen och ägare av Midgard Media. Jon verkar i dag som regissör, producent och filmpedagog. Han har även en bakgrund som fotograf och grafisk designer, och var elev vid Nordiska folkhögskolan 2009-10. Jon är den gästlärare som deltagerna kommer träffa mest på Filmskolan och han är involverad i allt från manus till distribution.

Han har nyligen producerat dokumentären Sergej för NRK om schack-stjärnan Sergej Karjakin. Annars skriver han två filmmanus, och är aktiv inom branschen med flera producent job. Jon har rest världen runt med sina kortfilmer, och novellfilmen Mustang har varit nominerat till en rad olika priser och vann senast pris för bästa kortfilm vid Kyiv Film Festival i Ukraina. Han har fokus på den visuella berättelsen och vill lyfta fram den personliga historien.
På Filmskolan kommer du träffa flera lärare, föreläsare och gästlärare. Vissa återkommer varje år, andra mer oregelbundet. Här kan du läsa om några av dem och deras anknytning till kursen och skolan.
Hemen Kurda

Regissör

Hemen Kurda är prisat dokumentärfilmare och regissör, utexaminerad master i film från Akademin Valand i Göteborg. Hans filmer har blivit uppmärksammade på flera internationellt erkända filmfestivaler t.ex. Tempo i Stockholm och Hot Docs i Kanada, och utöver sitt filmande har han arbetat som forskare och undervisare på HKH Valand.

Alexander Lönn

Regissör

info@darkduckstudio.se

Alexander är utbildad regissör och manusförfattare vid UCLA i Los Angeles, där han bland annat fick regissera 12 kortfilmer och praktisera på postproduktions avdelningen på Sony Pictures Studios i Culver City. Han verkar i dag som regissör, manusförfattare och delägare inom produktionsbolaget Dark Duck Studio som är lokaliserade i Göteborg.

Morten Vang Simonsen

Skådespelare

Morten har arbetat med film och TV-serier i Danmark där han bland annat har medverkat i “Rita” och “Dicte” på Netflix samt filmen “Sommeren 92”. Morten är aktuell i säsong 3 av teveserien ”Vår tid är nu” som har premiär på SVT 2019. Morten är utbildad till skådespelare vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

Sanna Levelius

Bildlärare

sanna.levelius@nordiska.fhsk.se

Sanna är ansvarig för Bildskolan på Nordiska. Hon har examen inom kommunikation- och informationsproduktion, och en konstutbildning på folkhögskola. Det egna konstnärskapet så väl som hennes undervisning rör sig inom data, bild, foto och visuell kommunikation. Se mera här: levelius.se

Per Hanstorp

Fotolärare

per.hanstorp@nordiska.fhsk.se

Per är kursansvarig för Fotoskolan på Nordiska. Han har arbetat inom dagspress, fackpress och med resereportage. Undervisar i fotografi, främst dokumentärt och reportage, samt i digital bildbehandling.  Utöver foto så gillar han film och opera. Se mera här: hanstorp.se

Hanne Mette Poulsgaard

Gästlärare

mail@hannemette.dk

Hanne Mette är utbildat inom grafisk design, kommunikation och som fotojournalist från Journalisthøjskolen i Aarhus. Hon jobbar inom marknadsföring och undervisning, hon har gjort olika kampanjer för skolor, företag och varit lärare i mediaämnen i flera år. Hon brinner för det nära och personliga i fotografi. Se mera här: hannemette.dk

Partners
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2018/02/sitelogo.png
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/03/logo-black-900x788.png
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/01/trappan.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/03/fbloggo.png
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/03/filmcloud-logga-transparent.png
//nordiska.fhsk.se/fotofilm/wp-content/uploads/sites/8/2019/02/framefilmfestival.png

 

//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/02/insta.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/02/fb.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2018/02/twitter.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2018/01/vimeo.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/01/youtube.jpg