Konst och rörelse - sommarkurs för barn och vuxen!

Vi tycker inte att man behöver välja!

Familjesommarlov eller sommarkurs? Fysisk aktivitet eller skapande? Här får man allt! På den här sommarkursen erbjuder vi vuxna och barn att tillsammans utforska både fysiska och konstnärliga utmaningar i en öppen och kreativ miljö.

Traditionellt sett ligger fysisk aktivitet och skapande långt från varandra (om man inte håller på med dans). Men vi tror inte på stereotyper där det är vattentäta skott mellan att vara en skapande människa och en tränande människa. Tvärtom! Vi tror att dessa sidor berikar varandra, huvud och kropp, rörelse och kreativitet.

Så under en sommarvecka kommer vi träna och måla, öva avslappning och teckna, utforska rörelser i kropp och med bild. Tillsammans – barn och vuxna!

Boendet:

Nordiska folkhögskolan är en internatskola och många av våra deltagare bor på skolan under läsåret. Dessa internathus består av 6 enkelrum och 1 dubbelrum med gemensamma toaletter och duschar och där finns också ett sällskapsrum med litet pentry. Under kursen är några av dessa hus era! De som önskar kan dela rum med sitt barn/förälder, annars disponerar ni två enkelrum i samma hus.

Om lärarna:

 

Elin Bjärkstedt

–  är Personlig tränare och fysioterapi-student som ordnat allt från träningsresor till Mallorca till familjeträning och integrationsträning. Hon gillar att teckna anatomiska bilder med smala pilotpennor och att göra knäböj med tung skivstång.(Läs mer här www.personligaretraning.se)

Sanna Levelius

– är folkhögskollärare och konstnär. Arbetar som linjeledare på Nordiska folkhögskolans kurs Visuellt berättande, undervisar inom bild och kommunikation. Tänker som bäst när jag promenerar eller tecknar, när kroppen eller handen är i rörelse.

Nordiska folkhögskolan:

Skolan ligger på Fontinberget i Kungälv med utsikt över Bohus fästning och delningen mellan Göta och Nordre älv. Under läsåret fylls skolan av ca 170 deltagare tillsammans med lärare, annan personal och konferensgäster.

Fontinberget är ett naturreservat och friluftsområde som vi kommer att röra oss i under kursens program, men som självklart även kan användas för egna promenader och upptäcktsfärder.

Skolan har en kulturprofil och här kan man under läsåret läsa kurser i teater, musik, foto, film, journalistik, text och bild och allmänna kurser med olika inriktning.

Under Nordiskas sommarvecka kommer flera sommarkurser att samsas på skolan för att ge ytterligare möjlighet till möten och intressanta upplevelser. Folkhögskola helt enkelt!