Skrivaryoga

Vi utövar kreativt skrivande hand i hand med rörelse och meditation.

Skrivaryoga 24-27 juli

Önskar du få en rörligare penna? Vill du göra din berättelse starkare? Vill du hitta flexiblare vägar till kreativitet och inspiration?  Under tre dagar utövar vi kreativt skrivande hand i hand med rörelse och meditation. Vi utforskar hur relationen kropp, själ och skapande ser ut.

Dagarna inleds med ett yogapass före frukost. Därefter avlöser olika skriv- och kreativitetsövningar varandra, varvat med mindfulness och promenad i de vackra omgivningarna runt Nordiska Folkhögskolan. Dagen avslutas med vilande och avslappnande ställningar i yogasalen.

Detta är en retreat för dig som är intresserad av att nyfiket undersöka vad kroppslig praktik kan göra för din skrivprocess, för dig som vill komma igång med ditt skrivande under lekfulla former eller häva skrivkramp och låsningar i gemenskap.

Kursledare: Malin Bengtson
Malin är huvudlärare på Nordiska Folkhögskolans skrivarkurs Text & Bild och svensklärare på Teckenspråkstolkutbildningen. Hon är intresserad av språk både som kommunikationsverktyg och som konstnärlig praktik.  Hon undervisar i yoga enligt Iyengar-metoden och är i sitt yogautövande också inspirerad av Yin-yoga och mindfulness.