Valet är enkelt. Valet är ditt.

Film & Journalistik

Nordiska

Filmskolan

Storytelling in sound and images

Kurser i

Journalistik

Det är dags för dina frågor

Kurser - hösten 2018

Journalistiskt hantverk

Testa verktygen som en reporter behöver.

Sista ansökningsdatum: 17 Jun 2018

Nordiska Filmskolans

Grundkurs

Första termin i filmproduktion.

Sista ansökningsdatum: 15 Maj 2019

Kurser - våren 2018

Nordiska Filmskolans

Fortsättningskurs

Andra termin i filmproduktion.

Sista ansökningsdatum: 01 Dec 2018

Journalistiskt reportage

Här utvecklar du din kompetens i ett grävprojekt, på en praktikplats eller under en reportageresa…

Sista ansökningsdatum: 01 Dec 2018

På Filmskolan kommer du träffa flera lärare, föreläsare och gästlärare. På denna sida kan du läsa om dem och deras anknytning till kursen och skolan.

Om Inuk

Inuk Jørgensen

Linjeföreståndare

inuk.jorgensen@nordiska.fhsk.se

Inuk har en masters i språk och filmvetenskap från Aarhus Universitet i Danmark. Hans avslutande filmprojekt, Flaskerenseren, vann bästa film, bästa foto och fick publikpriset vid IMV Awards på universitetet året innan. Inuk skrev sin mastersuppsats om filmisk gestaltning i modern film. Som linjeföreståndare är det han som håller i den dagliga undervisning/vägledning på Filmskolan.

Han har jobbat som undervisare inom film på en rad olika skolor i Skandinavien sedan studietiden och har bland annat startat upp filmproduktion som ämne på Danmarks största gymnasium. Han är ett engagerat medlem i Film.gl och hans stora passion är att se och göra film. Han har varit jurymedlem på Danmarks störste indie-filmfestival under några år och är även en aktiv filmare samt har varit med att göra kortfilmer och flera mindre reklamuppdrag.

Inuks smak inom film är ganska bred och men hans favoritfilm är Goodfellas/Maffiabröder (1990) av mästerregissören Martin Scorsese.

Om Jon

Jon Carlstedt

Filmlärare

jon.carlstedt@gmail.com

Jon är utbildad regissör vid Den norske Filmskolen, och verkar i dag som regissör og producent. Han har även bakgrund som fotograf och grafisk designer, och var elev vid Nordiska folkhögskolan 2009-10. Jon är den gästlärare som du deltagerna kommer träffa mest på Filmskolan.

Han har nyligen producerat dokumentären Sergej för NRK om schack-stjärnan Sergej Karjakin. Annars skriver han två filmmanus, förbereder en konstutställning om kvinnokaraktärer i Bibelhistorien och tar olika kommersiella uppdrag. Jon har rest världen runt med sina kortfilmer, och novellfilmen Mustang har varit nominerat till en rad olika priser och vann senast pris för bästa kortfilm vid Kyiv Film Festival i Ukraina. Han har fokus på den visuella berättelsen och vill lyfta fram den personliga historien.
Jon lyfter fram filmen Apocalypse Now av Francis Coppola och tv-serien Breaking Bad som några av sina inspirationer.