Storytelling in sound and images

Dok&Kortfilm

Terminskurser i filmproduktion

Be curious.

Be creative.

Be yourself.

Nu introduceras två nya terminskurser i filmproduktion med fokus på storytelling och berättande i rörlig bild.

Storytelling in sound and images

Dokfilm

Introduktionskurs i filmproduktion.
Börjar augusti 2017

Sista ansökningsdatum: 15 Maj 2017

Storytelling in sound and images

Kortfilm

Påbyggnadskurs i filmproduktion.

Sista ansökningsdatum: 20 Nov 2017

Levande bilder är mer än bara konsumtion

Nordiska Dok&Kortfilm är en ettårig utbildning uppdelad i två terminskurser och är för dig som är intresserad av berättande inom film och rörlig bild.

Du kommer att få göra film tillsammans med dina medstuderande och prova på flera av rollerna inom filmproduktion. Ni bygger upp en portfölj med ert eget innehåll – och med dig som författare, editor, kameraman, ljudtekniker eller regissör.

Levande bilder är ett fantastiskt redskap för att skapa berättelser och på vår skola är berättandet kärnan i våra nordiska linjer. Målet med filmkurserna är att göra dig till en bra bildberättare och ge dig verktyg som du kan ta med dig ut i framtiden. På Nordiska Dok&Kortfilm har du stor möjlighet att utveckla dig på det individuella planet och samtidigt lära dig att producera film.

Undervisningen på Nordiska Dok & Kortfilm bedrivs av kvalificerade lärare med erfarenhet från olika delar av medieproduktion och undervisning. Vi ska analysera och studera egna och andras arbeten. Vi ska lära av våra misstag. Av våra succéer. Vi ska lära oss tillsammans.

Det handlar inte om att kunna, men om att vilja.

 

Se några av filmberättandets många möjligheter här.
Why study film at Nordiska? Read here!

 

Film as dream, film as music. No art passes our conscience in the way film does, and goes directly to our feelings, deep down into the dark rooms of our souls.

Ingmar Bergman

Dokfilm

Dokfilm är första terminen av den nya ettåriga utbildning i filmproduktion vid Nordiska folkhögskolan. Dokumentärfilm handlar om kreativ förtolkning av verkligheten och på kursen utforskar vi förhållandet mellan fakta och fiktion, med fokus på att berätta den goda historien. Dokfilm är en terminskurs, som går på hösten och är en introduktionskurs till filmproduktion.

Efter kursen har du möjlighet att studera vidare på Nordiskas Kortfilmskurs och fortsätta jobba med film, eller du kan söka någon av våra andra spännande terminskurser som går på våren.

Kortfilm

Kursen är till för dig som är intresserad av film och som vill lära dig att analysera och producera film på högt nivå. Du får möjlighet att lära dig att förstå filmens språk för att senare kunna använda dig av kunskaperna när du själv ska planera, filma och producera en film.

Kortfilm är en terminskurs som går på våren. Den är en påbyggnadskurs på Dokfilm, men om du har liknande meriter från andra kurser är du naturligtvis välkommen att söka in på kursen.

Läs mer om lärarna på Dok&Kortfilm här:
Inuk Jørgensen

Linjeföreståndare

inuk.jorgensen@nordiska.fhsk.se