Storytelling in sound and images

Dok & Kortfilm

Terminskurser i filmproduktion

Be curious.

Be creative.

Be different.

Storytelling in sound and images

Kortfilm

Påbyggnadskurs i filmproduktion.

Sista ansökningsdatum: 11 Dec 2017

Storytelling in sound and images

Dokfilm

Introduktionskurs i filmproduktion.

Sista ansökningsdatum: 01 Jun 2018

Levande bilder är mer än bara konsumtion

Nordiska Dok&Kortfilm är en ettårig utbildning uppdelad i två terminskurser och är för dig som är intresserad av berättande inom film och rörlig bild.  Vårt mål är att du ska bemästrar alla delarna i filmproduktion och du har därför  tillgång till kamera och redigering dygnet runt.  Här får du verkligen möjlighet att bli bra på något du brinner för under en termin eller två. 

Du kommer att få göra film tillsammans med dina medstuderande och prova på flera av rollerna inom filmproduktion. Ni bygger upp en portfölj med ert eget innehåll – och med dig som författare, editor, kameraman, ljudtekniker eller regissör.

Levande bilder är ett fantastiskt redskap för att skapa berättelser och på vår skola är berättandet kärnan i våra nordiska linjer. Målet med filmkurserna är att göra dig till en bra bildberättare och ge dig verktyg som du kan ta med dig ut i framtiden, för vi vet att hur bra en film är beror på filmskaparens förmåga och inte på hur bra kameran är.

På Nordiska Dok&Kortfilm har du stor möjlighet att utveckla dig på det individuella planet och samtidigt lära dig att producera film.

Undervisningen på Nordiska Dok & Kortfilm bedrivs av kvalificerade lärare med erfarenhet från olika delar av medieproduktion och undervisning. Vi ska analysera och studera egna och andras arbeten. Vi ska lära av våra misstag. Av våra succéer. Vi ska lära oss tillsammans.

Nordiska Dok&Kortfilm är medlem i Sveriges Film och Video förbund så hos oss har du rik möjlighet för att delta och tävla i en rad olika filmfestivals. Vi har kontakterna om du har viljan.

 

Film as dream, film as music. No art passes our conscience in the way film does, and goes directly to our feelings, deep down into the dark rooms of our souls.

Ingmar Bergman

Dokfilm

Dokfilm är första terminen av den nya ettåriga utbildning i filmproduktion vid Nordiska folkhögskolan. Dokumentärfilm handlar om kreativ förtolkning av verkligheten och på kursen utforskar vi förhållandet mellan fakta och fiktion, med fokus på att berätta den goda historien. Dokfilm är en terminskurs, som går på hösten och är en introduktionskurs till filmproduktion. Kursen omfattar filmövningar av olika slag som utvecklas stegvis till en slutproduktion på 5-10 minuter.

Efter kursen har du möjlighet att studera vidare på Nordiskas Kortfilmskurs och fortsätta jobba med film, eller du kan söka någon av våra andra spännande terminskurser som går på våren.

Kortfilm

Kursen är till för dig som är intresserad av film och som vill lära dig att analysera och producera film på högt nivå. Du får möjlighet att lära dig att förstå filmens språk för att senare kunna använda dig av kunskaperna när du själv ska planera, filma och producera en film. Kursen omfattar avancerade filmövningar av olika slag som utvecklas stegvis till en kortfilm. Här jobbar vi med allt från manus och planering till filmning och redigering.

Kortfilm är en terminskurs som går på våren. Den är en påbyggnadskurs på Dokfilm, men om du har liknande meriter från andra kurser är du naturligtvis välkommen att söka in på kursen.

Läs mer om lärarna på Dok&Kortfilm här:
Inuk Jørgensen

Linjeföreståndare

inuk.jorgensen@nordiska.fhsk.se

 

//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/02/insta.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/02/fb.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/01/youtube.jpg