Nordiska Filmskolans

Fantastiska deltagare

Det handlar inte om att kunna, men om att vilja.

Hur är det egentligen att vara deltagare på Filmskolan?

Be curious.

Be creative.

Be yourself.

Att vara deltagare på Filmskolan

Under det första året har produktioner från den nystartade filmlinje varit nominerade i Tungviktsklassen vid Frame Filmfestival, varit med i Everyday CPH:DOX och vunnit Guld och Brons vid SM i Minutfilm. Slutproduktionerna har blivit vist på bio och utanför undervisningen har det blivit til musikvideos med olika artister, båda up-and-coming och professionella.

Att lära genom att göra!

Vi ska lära av mästarna - studera deras berättelser  - och producera små mästerverk själva. Vi ska lära oss av varandra. Av våra misstag. Av våra succéer. Vi ska lära att förstå och använda filmens språk - berättandet i rörlig bild och ljud. Nordiska folkhögskolan är en perfekt blanding av kreativt, kontaktskapande miljö och rigtigt bra folkhögskola med välfungerande internat.

Minutfilm 2018

//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2018/10/minutfilm-2018.jpg

Precis som året innan har deltagarna under hösten 2018 gjort minutfilm. Hela Nordiska folkhögskolan och bjudna gäster var på premiären en fredag i oktober i en fullspäckat Hörsal. Nu väntar en festivalrunda för filmerna, som bland annat kommer vara med i Sveriges Kortfilmsfestival i Stockholm till mars - orkar du inte vänta kan du kolla in dem i gallerian övan eller på Vimeo.

Höstens sista filmer (2018)

//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2018/12/slutprod-h2018.jpg

Drama. Spänning. Julmys. Deltagarna har under hösten arbetat med allt från ide, manus, produktion och efterarbete och här kan du se en trailer för höstens stora premiär-event. Kulminationen på ett halvår på Nordiska Filmskolan. Hela Nordiska och bjuda gäster var med i en fullproppat Hörsal när filmerna hade premiär. Som vanligt hitter du ett urval i gallerian övan.

Elevproduktioner 2018 (teaser)

På Nordiska Filmskolan har vi jobbat med allt från manus, cinematografi till ljuddesign och klippning. Storytelling in sound and images, helt enkelt. Denna filmsnut viser ett glimt av vad deltagarna har gjort under de första två månaderna under våren 2018 - visst har dem roligt!

 

SM i Minutfilm

Under hösten 2017 har deltagarna på Nordiska Filmskolan bland annat producerat minutfilmer. Du hitter dem i vår galleri i menyn ovanför. Visste du att 4 av vår deltagare var med bland dem 10 bästa minutfilmerna i Sverige? Faktisk fick en av filmerna guld och en annan brons vid SM i Minutfilm 2018. En fjärde film blev officielt utvald till Västerås Film Festival 2018.

 

Ansök här

Storytelling in sound and images

Nordiska Filmskolan

Välkommen till ett år i filmens värld

Sista ansökningsdatum: 15 maj 2019

 

//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/02/insta.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/02/fb.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2018/02/twitter.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2018/01/vimeo.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/01/youtube.jpg