Dok&Kortfilms

Fantastiska deltagare

Det handlar inte om att kunna, men om att vilja.

Hur är det egentligen att vara deltagare på Dok&Kortfilm?

Be curious.

Be creative.

Be yourself.

Att vara deltagare på Dok&Kortfilm

Som deltagare jobbar du tillsammans med dina kamrater, men med stor möjlighet att utveckla dig på det individuella planet.  Du bygger upp en portfolio med ditt innehåll - och med dig bakom kameran, ansvarlig för ljud, producent eller regissör. 

Att lära genom att göra!

Vi ska lära av mästarna - studera deras berättelser  - och producera små mästerverk själva. Vi ska lära oss av varandra. Av våra misstag. Av våra succéer. Vi ska lära att förstå och använda filmens språk - berättandet i rörlig bild och ljud.

Elevproduktioner (teaser)

På Nordiska Dok&Kortfilm har vi jobbat med "filmspråket" och hur man använder kameran, ljudet, karaktären och redigeringen i berättandet. Storytelling in sound and images. Denna filmsnut viser ett glimt av vad vi har gjort under den första månaden på nya filmlinjen på Nordiska folkhögskolan.

Elevproduktioner: Stop-Motion

Levande bilder är ett fantastiskt redskap för att skapa berättelser. Roliga, alvorliga, och allt därimellan. Målet med filmkurserna är att göra dig till en bra bildberättare och ge dig verktyg som du kan ta med dig ut i framtiden. Här har du stor möjlighet att utveckla dig på det individuella planet och samtidigt lära dig att producera film.

Se deltagarnas Minutfilmer här:

Minutfilmer är en unik form för visuell dikt. Dessa korta filmer är producerade av deltagarna på Dokfilmskursen under hösten 2017. Klick på bilden för att se dem (extern länk) eller hitta dem i menyn under Galleri.

Du kommer också få chancen för att se dem til SM i Minutfilm i slutet av mars 2018. Självklart är vi med där det händer.

 

//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/03/minutfilm.jpg

 

 

//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/02/insta.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/02/fb.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/01/youtube.jpg
Kurser i filmproduktion

Storytelling in sound and images

Kortfilm

Påbyggnadskurs i filmproduktion.

Sista ansökningsdatum: 27 Nov 2017

Storytelling in sound and images

Dokfilm

Introduktionskurs i filmproduktion.

Sista ansökningsdatum: 01 Jun 2018