Nordiskas

Filmlärare

På Filmskolan kommer du träffa flera lärare, föreläsare och gästlärare. På denna sida kan du läsa om dem och deras anknytning till kursen och skolan.

Om Inuk

Inuk Jørgensen

Linjeföreståndare

inuk.jorgensen@nordiska.fhsk.se

Inuk har en masters i språk och filmvetenskap från Aarhus Universitet i Danmark. Hans avslutande filmprojekt, Flaskerenseren, vann bästa film, bästa foto och fick publikpriset vid IMV Awards på universitetet året innan. Inuk skrev sin mastersuppsats om mise-en-scene, longtakes och filmisk gestaltning i modern film. Som linjeföreståndare är det han som håller i den dagliga undervisning/vägledning på Filmskolan.

Han har jobbat som folkhögskolelärare och gymnasielärare inom film och media sedan studietiden och har bland annat startat upp filmproduktion som ämne på Danmarks största gymnasium. Hans stora passion är att se och göra film, han har varit jurymedlem på Danmarks störste amatör-filmfestival under några år och är även en aktiv filmare samt har gjort flera mindre reklamuppdrag.

Inuks smak inom film är ganska bred och men hans favoritfilm är Goodfellas/Maffiabröder (1990) av mästerregissören Martin Scorsese.

Om Jon

Jon Carlstedt

Filmlärare

jon.carlstedt@gmail.com

Jon är utbildad regissör vid Den norske Filmskolen, och verkar i dag som regissör og producent. Han har även bakgrund som fotograf och grafisk designer, och var elev vid Nordiska folkhögskolan 2009-10. Jon är den gästlärare som du deltagerna kommer träffa mest på Filmskolan.

Han har nyligen producerat dokumentären Sergej för NRK om schack-stjärnan Sergej Karjakin. Annars skriver han två filmmanus, förbereder en konstutställning om kvinnokaraktärer i Bibelhistorien och tar olika kommersiella uppdrag. Jon har rest världen runt med sina kortfilmer, och novellfilmen Mustang har varit nominerat till en rad olika priser och vann senast pris för bästa kortfilm vid Kyiv Film Festival i Ukraina. Han har fokus på den visuella berättelsen och vill lyfta fram den personliga historien.
Jon lyfter fram filmen Apocalypse Now av Francis Coppola och tv-serien Breaking Bad som några av sina inspirationer.
Gästlärare på filmlinjen. Vissa återkommer varje år, andra mer oregelbundet.
Lars Carlsson

Journalistlärare

0303 20 62 18 lars.carlsson@nordiska.fhsk.se

Lars är journalist och ansvarig för journalistkurserna på Nordiska folkhögskolan. På Filmskolan undervisar han i nyheter, research, intervjuteknik, offentlighet & rätt och mediekritik. Som reporter gräver han gärna upp saker som många andra glömt och han vet hur frågor kan ställas så att svaren kommer.

Sanna Levelius

Bildlärare

sanna.levelius@nordiska.fhsk.se

Sanna är ansvarig för kursen Visuellt berättande . Hon har examen inom kommunikation- och informationsproduktion, och en konstutbildning på folkhögskola. Det egna konstnärskapet så väl som hennes undervisning rör sig inom data, bild, foto och visuell kommunikation. Se mera här: levelius.se

Hanne Mette Poulsgaard

Gästlärare

mail@hannemette.dk

Hanne Mette är utbildat inom grafisk design, kommunikation och som fotojournalist från Journalisthøjskolen i Aarhus. Hon jobbar inom marknadsföring och undervisning, hon har gjort olika kampanjer för skolor, företag och varit lärare i mediaämnen i flera år. Hon brinner för det nära och personliga i fotografi. Se mera här: hannemette.dk

Hemen Kurda

Gästlärare

Hemen Kurda, filmare och regissör, utexaminerad master i film från Akademin Valand i Göteborg. När han var liten älskade han att rita och måla för att berätta om hans tillvaro, berätta historier och fantasier. Han ville skapa sin egen värld. För Hemen är filmskapandet är ett sätt att överleva, att göra film ger möjligheter att intensivt utforska de delar av tillvaron som han finner meningsfulla och roande.

Per Hanstorp

Fotolärare

per.hanstorp@nordiska.fhsk.se

Per är kursansvarig för Dokumentärfoto. Han har arbetat inom dagspress, fackpress och med resereportage. Undervisar i fotografi, främst dokumentärt och reportage, samt i digital bildbehandling.  Utöver foto så gillar han film och opera. Se mera här: hanstorp.se

Jon Agerskov

Lärare

jon.agerskov@nordiska.fhsk.se

Jon är ekspert i digitala verktyg och undervisar bland annat i engelska, foto, film, Audacity, Indesign och Photoshop. Han har varit på Nordiska folkhögskolan en del år och har varit med om att starta nya linjer, varit med att arrangera resor, är involverat i marknadsföring och hemsidan.

Anna Hulth

Gästlärare

post@annahulth.com

Anna är utbildad inom fotografi, film, dokumentärfilm, konst och projektledning. Hon använder visuell konst för att berätta en historia och i hennes konstnärliga praktik utgår hon alltid från sig själv för att belysa sociala och psykiska problem i dagens samhälle.

Louise Hollerup Christensen

Gästlärare

Louise var elev på Fotokursen i 2014. Hun tycker om att jobba visuellt och är utbildat i visuel antropologi. I hösten 2017 lämnade hon  inn sin universitets uppsats och 3 filmar om intimitet hun har gjort tillsammans med projektet.

Partners
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2018/02/sitelogo.png
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/03/logo-black-900x788.png
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/01/trappan.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/03/fbloggo.png
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/03/filmcloud-logga-transparent.png
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2018/02/framefilmfestival.png

 

//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/02/insta.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/02/fb.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2018/02/twitter.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2018/01/vimeo.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/01/youtube.jpg