Nordiskas

Filmlärare

Om Inuk

Inuk Jørgensen

Linjeföreståndare

inuk.jorgensen@nordiska.fhsk.se

Inuk har en masters i språk och filmvetenskap från Aarhus Universitet i Danmark. Hans avslutande filmprojekt, Flaskerenseren, vann bästa film, bästa foto och fick publikpriset vid IMV Awards på universitetet året innan. Inuk skrev sin mastersuppsats om mise-en-scene, longtakes och filmisk gestaltning i modern film. Som linjeföreståndare är det han som håller i den dagliga undervisning/vägledning på Dok&Kortfilm.

Han har jobbat som folkhögskolelärare och gymnasielärare inom film och media sedan studietiden och har bland annat startat upp filmproduktion som ämne på Danmarks största gymnasium. Hans stora passion är att se och göra film, han har varit jurymedlem på Danmarks störste amatör-filmfestival under några år och är även aktiv på YouTube samt har gjort flera mindre reklamuppdrag.

Inuks favoritfilm är Goodfellas/Maffiabröder (1990) av mästerregissören Martin Scorsese.

Om Jon

Jon Carlstedt

Filmlärare

jon.carlstedt@gmail.com

Jon är utbildad regissör vid Den norske Filmskolen, och verkar i dag som regissör og producent. Han har även bakgrund som fotograf och grafisk designer, och var elev vid Nordiska folkhögskolan 2009-10. Jon är den gästlärare som du deltagerna kommer träffa mest på Dok&Kortfilm.

Han har nyligen producerat dokumentären Sergej för NRK om schack-stjärnan Sergej Karjakin. Annars skriver han två filmmanus, förbereder en konstutställning om kvinnokaraktärer i Bibelhistorien och tar olika kommersiella uppdrag. Jon har rest världen runt med sina kortfilmer, och novellfilmen Mustang har varit nominerat till en rad olika priser och vann senast pris för bästa kortfilm vid Kyiv Film Festival i Ukraina. Han har fokus på den visuella berättelsen och vill lyfta fram den personliga historien.
Jon lyfter fram filmen Apocalypse Now av Francis Coppola och tv-serien Breaking Bad som några av sina inspirationer.
Gästlärare på Dok&Kortfilm
Hanne Mette Poulsgaard

Gästlärare

mail@hannemette.dk

Hanne Mette är utbildat inom grafisk design, kommunikation och som fotojournalist från Journalisthøjskolen i Aarhus. Hon jobbar inom marknadsföring och undervisning, hon har gjort olika kampanjer för skolor, företag och varit lärare i mediaämnen i flera år. Hon har också jobbat som fotograf på en tidning. Hon brinner för det nära och personliga i fotografi och är ekspert i att hitta det som ”pleaser ögat”. Se mer på hannemette.dk

Jon Agerskov

Lärare

jon.agerskov@nordiska.fhsk.se

Jon är ekspert i digitala verktyg och undervisar bland annat i engelska, foto, film, Audacity, Indesign och Photoshop. Han har varit på Nordiska folkhögskolan en del år och har varit med om att starta nya linjer, varit med att arrangera resor, är involverat i marknadsföring och hemsidan.

Anna Hulth

Gästlärare

post@annahulth.com

Anna är utbildad inom fotografi, film, dokumentärfilm, konst och projektledning. Hon använder visuell konst för att berätta en historia och i hennes konstnärliga praktik utgår hon alltid från sig själv för att belysa sociala och psykiska problem i dagens samhälle.

Louise Hollerup Christensen

Gästlärare

Louise Hollerup var elev på Fotodok i 2014. Hun tycker om att jobba visuellt och är utbildat i visuel antropologi. Till hösten ska hon lämna inn sin universitets uppsats och 3 filmar om intimitet hun har gjort. Hon kommer att undervisa i metodik, medvetenhet och vill ställa frågor till vad ”verklighet” kan vara.

Partners

 

//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/03/logo-black-900x788.png
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/01/trappan.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/03/fbloggo.png
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/03/filmcloud-logga-transparent.png