Nordiskas

Filmlärare

På Filmskolan kommer du träffa flera lärare, föreläsare och gästlärare. På denna sida kan du läsa om dem och deras anknytning till kursen och skolan.

Om Inuk

Inuk Jørgensen

Linjeföreståndare

inuk.jorgensen@nordiska.fhsk.se

Inuk har en masters i språk och filmvetenskap från Aarhus Universitet i Danmark. Hans avslutande filmprojekt, Flaskerenseren, vann bästa film, bästa foto och fick publikpriset vid IMV Awards på universitetet året innan. Inuk skrev sin mastersuppsats om filmisk gestaltning i modern film. Som linjeföreståndare är det han som håller i den dagliga undervisning/vägledning på Filmskolan.

Han har jobbat som undervisare inom film på en rad olika skolor i Skandinavien och är för tiden aktuell med den prisvinande kortfilm Home. Han är ett engagerat medlem i Film.gl och hans stora passion är att se och göra film. Han har varit jurymedlem på Danmarks störste indie-filmfestival under några år och är även en aktiv filmare samt har varit med att göra kortfilmer och flera mindre reklamuppdrag.

Inuks smak inom film är ganska bred och men hans favoritfilm är Goodfellas/Maffiabröder (1990) av mästerregissören Martin Scorsese.

Om Jon

Jon Carlstedt

Filmlärare

jon.carlstedt@gmail.com

Jon är utbildad regissör vid Den norske Filmskolen, och verkar i dag som regissör og producent. Han har även bakgrund som fotograf och grafisk designer, och var elev vid Nordiska folkhögskolan 2009-10. Jon är den gästlärare som du deltagerna kommer träffa mest på Filmskolan.

Han har nyligen producerat dokumentären Sergej för NRK om schack-stjärnan Sergej Karjakin. Annars skriver han två filmmanus, förbereder en konstutställning om kvinnokaraktärer i Bibelhistorien och tar olika kommersiella uppdrag. Jon har rest världen runt med sina kortfilmer, och novellfilmen Mustang har varit nominerat till en rad olika priser och vann senast pris för bästa kortfilm vid Kyiv Film Festival i Ukraina. Han har fokus på den visuella berättelsen och vill lyfta fram den personliga historien.
Jon lyfter fram filmen Apocalypse Now av Francis Coppola och tv-serien Breaking Bad som några av sina inspirationer.
Gästlärare på filmlinjen. Vissa återkommer varje år, andra mer oregelbundet.
Alexander Lönn

Regissör

info@darkduckstudio.se

Alexander är utbildad regissör och manusförfattare vid UCLA i Los Angeles, där han bland annat fick regissera 12 kortfilmer och praktisera på postproduktions avdelningen på Sony Pictures Studios i Culver City. Han verkar i dag som regissör, manusförfattare och delägare inom produktionsbolaget Dark Duck Studio som är lokaliserade i Göteborg.

Sanna Levelius

Bildlärare

sanna.levelius@nordiska.fhsk.se

Sanna är ansvarig för kursen Visuellt berättande . Hon har examen inom kommunikation- och informationsproduktion, och en konstutbildning på folkhögskola. Det egna konstnärskapet så väl som hennes undervisning rör sig inom data, bild, foto och visuell kommunikation. Se mera här: levelius.se

Hanne Mette Poulsgaard

Gästlärare

mail@hannemette.dk

Hanne Mette är utbildat inom grafisk design, kommunikation och som fotojournalist från Journalisthøjskolen i Aarhus. Hon jobbar inom marknadsföring och undervisning, hon har gjort olika kampanjer för skolor, företag och varit lärare i mediaämnen i flera år. Hon brinner för det nära och personliga i fotografi. Se mera här: hannemette.dk

Hemen Kurda

Regissör

Hemen Kurda, filmare och regissör, utexaminerad master i film från Akademin Valand i Göteborg. Jag tycker att filmskapandet är en typ av självterapi. Du adresserar personliga problem och uttrycker med bilder vad du inte riktigt kan säga med ord. När du avslutar filmen har du förhoppningsvis löst dessa problem så att du kan fortsätta och göra nästa film.

Per Hanstorp

Fotolärare

per.hanstorp@nordiska.fhsk.se

Per är kursansvarig för Dokumentärfoto. Han har arbetat inom dagspress, fackpress och med resereportage. Undervisar i fotografi, främst dokumentärt och reportage, samt i digital bildbehandling.  Utöver foto så gillar han film och opera. Se mera här: hanstorp.se

Jon Agerskov

Lärare

jon.agerskov@nordiska.fhsk.se

Jon är ekspert i digitala verktyg och undervisar bland annat i engelska, foto, film, Audacity, Indesign och Photoshop. Han har varit på Nordiska folkhögskolan en del år och har varit med om att starta nya linjer, varit med att arrangera resor, är involverat i marknadsföring och hemsidan.

Partners
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2018/02/sitelogo.png
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/03/logo-black-900x788.png
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/01/trappan.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/03/fbloggo.png
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/03/filmcloud-logga-transparent.png
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2019/02/framefilmfestival.png

 

//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/02/insta.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/02/fb.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2018/02/twitter.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2018/01/vimeo.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/01/youtube.jpg