Storytelling in sound and images

Dokfilm

Introduktionskurs i filmproduktion.

Vi människor är visuella varelser

80 procent av våra sinnesintryck sker genom ögonen och i den tekniska värld vi lever i kommer största delen av informationen i form av levande bilder. Men levande bilder är mer än bara konsumtion. De är också ett fantastiskt redskap för att skapa berättelser och på vår skola är berättandet kärnan i våra nordiska linjer.

Målet med filmkurserna

Målet är att göra dig till en bra bildberättare och ge dig verktyg som du kan ta med dig ut i framtiden. Hur bra en film är beror nämligen på filmskaparens förmåga och inte på hur bra kameran är. Du ska bli bättre på alla leden i filmproduktion. Därför arbetar vi med avsiktligt, tillgänglig och smart teknisk utrustning som stöd, inte ett hinder, för berättandet.

Deltagare

Som deltagare jobbar du tillsammans med dina kamrater, men med stor möjlighet att utveckla dig på det individuella planet.  Du bygger upp en portfölj med ditt innehåll – och med dig som regissör. 

Att läsa film på Nordiska

Vi ska lära av mästarna - studera deras berättelser  - och producera små mästerverk själva. Vi ska lära oss tillsammans med varandra. Av våra misstag. Av våra succéer. Vi ska lära att förstå och använda filmens språk - berättandet i rörlig bild och ljud. Storytelling in sound and images.

Dokfilm

Nordiska Dok&Kortfilm är en ettårig utbildning uppdelat i två terminskurser och är för dig som är intresserad av berättande inom film och rörlig bild.

Dokfilm är första terminskursen for dig som vill lära dig att producera film. Vi arbetar med kamerateknik, planläggning, produktion/filmning, redigering och continuity. Du tränas i att tala filmspråket och använda de många möjligheter som filmen tillhandahåller inom fältet storytelling. Kursen omfattar filmövningar av olika slag som utvecklas stegvis till en slutproduktion på 5-10 minuter.

På Dokfilm fördjupar vi oss i:

  • Fakta och fiktion
  • Förtolka världen
  • Visuellt berättande


Dokumentärfilm handlar om kreativ förtolkning av verkligheten och på kursen utforskar vi förhållandet mellan fakta och fiktion, med fokus på att berätta den goda historien. Som deltagare har du tillgång
 till allt utstyr och redigering dygnet runt så du kan fördjupa dig och utveckla dina kunskaper i berättande och utveckla din förmåga att förmedla i rörlig bild och ljudDokfilm er en terminkurs, som går på hösten och är en introduktionskurs till filmproduktion. Efter kursen har du möjlighet att studera vidare på Nordiskas Kortfilmskurs och  fortsätta jobba med film, eller någon av våra andra spännande terminskurser som går på våren, Dokumentärfoto och Journalistiskt reportage.

Kontakta Dokfilm

 

 

//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/02/insta.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/02/fb.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/01/youtube.jpg

 

Sugen på mer?

Kurser i media

Storytelling in sound and images

Kortfilm

Påbyggnadskurs i filmproduktion.

Sista ansökningsdatum: 27 Nov 2017

Journalistiskt reportage

Här utvecklar du din kompetens i ett grävprojekt, på en praktikplats eller under en reportageresa…

Sista ansökningsdatum: 27 Nov 2017

Journalistiskt hantverk

Testa verktygen som en reporter behöver.

Sista ansökningsdatum: 01 Jun 2018