Storytelling in sound and images

Kortfilm

Påbyggnadskurs i filmproduktion.

Vi människor är visuella varelser.

80 procent av våra sinnesintryck sker genom ögonen och i den tekniska värld vi lever i kommer största delen av informationen i form av levande bilder. Men levande bilder är mer än bara konsumtion. De är också ett fantastiskt redskap för att skapa berättelser och på vår skola är berättandet kärnan i våra nordiska linjer.

Målet med filmkurserna

Målet är att göra dig till en bra bildberättare och ge dig verktyg som du kan ta med dig ut i framtiden. Hur bra en film är beror nämligen på filmskaparens förmåga och inte på hur bra kameran är. Du ska bli bättre på alla leden i filmproduktion. Därför arbetar vi med avsiktligt, tillgänglig och smart teknisk utrustning som stöd, inte ett hinder, för berättandet.

Deltagare

Som deltagare jobbar du tillsammans med dina kamrater, men med stor möjlighet att utveckla dig på det individuella planet.  Du bygger upp en portfolio med ditt innehåll - och med dig som regissör. 

Att läsa film på Nordiska

Vi ska lära av mästarna - studera deras berättelser  - och producera små mästerverk själva. Vi ska lära oss tillsammans med varandra. Av våra misstag. Av våra succéer. Vi ska lära att förstå och använda filmens språk - berättandet i rörlig bild och ljud. Storytelling in sound and images.

Kortfilm 

Nordiska Dok&Kortfilm är en ettårig utbildning uppdrlat i två terminskurser och är för dig som är intresserad av berättande inom film och rörlig bild.

Kortfilm handlar inte bara om korta filmer, utan om storytelling i ett unikt, kompakt format. Vi arbetar med filmtekniska lösningar och fokuserar på hur man på bästa möjliga sätt berättar i levande bilder. Varje kreativt val har betydelse för den färdiga produkten.

Kursen är till för dig som är intresserad av film och som vill lära dig att analysera och producera film. Kursen omfattar avancerade filmövningar av olika slag som utvecklas stegvis till en kortfilm. Du får möjlighet att lära dig att förstå filmens språk för att senare kunna använda dig av kunskaperna när du själv ska planera, film och producera en film. Kursen omfattar avancerade filmövningar av olika slag som utvecklas stegvis till en kortfilm. 

På Kortfilm fördjupar vi oss i:

  • Storydesign och berättande
  • Estetik och tekniska lösningar
  • Filmspråket och continuity

Dok&Kortfilm har du tillgång till allt utstyr och redigering dygnet runt så du kan fördjupa dig och utveckla dina kunskaper i berättande och utveckla din förmåga att förmedla i rörlig bild. Kortfilm är en terminskurs som går på våren och är en påbyggnadskurs på Dokfilm, men om du har liknande meriter från andra kurser är du naturligtvis välkommen att söka in på kursen.

Kontakt Kortfilm

Skriv din email här.

 

 

//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/02/insta.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/02/fb.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/01/youtube.jpg

 

Sugen på mer?

Kurser i media

Storytelling in sound and images

Dokfilm

Introduktionskurs i filmproduktion.

Sista ansökningsdatum: 01 Jun 2018

Journalistiskt reportage

Här utvecklar du din kompetens i ett grävprojekt, på en praktikplats eller under en reportageresa…

Sista ansökningsdatum: 27 Nov 2017

Journalistiskt hantverk

Testa verktygen som en reporter behöver.

Sista ansökningsdatum: 01 Jun 2018