Ny rektor på Nordiska

//nordiska.fhsk.se/wp-content/uploads/2017/12/karin-langeland.jpg

Karin Langeland är vår nya rektor
här på Nordiska Folkhögskolan i Kungälv!

Karin Langeland är utbildad på Aalborg Universitet med nordiska språk, litteratur och psykologi som huvudämnen. 1995 började Karin som lärare på Nordiska folkhögskolan och har haft flera uppdrag på skolan, det senaste som biträdande rektor.

Innan dess arbetade hon inom vuxenutbildning i Danmark.

-Det är oerhört spännande att få leda Nordiska Folkhögskolan just nu med alla nya utmaningar och med fler resurser från svenska staten för satsningar inom folkbildningen, säger Karin Langeland och fortsätter:

-Under 2018 kommer vi att utöka vår verksamhet.
På Nordiska Folkhögskolan erbjuds studier på allmänna linjer och estetiska linjer. Just nu har vi deltagare med rötter i Sverige, Somalia, Serbien, Färöarna, Island, Syrien, Danmark, Afghanistan, Norge och säkert något land, som jag har glömt, säger den nya rektorn.

-Det är ett mänskligt flöde med en blandning av åldrar och bakgrund, som är grunden för vår verksamhet. En kreativ och välkomnande miljö skapar en modern folkhögskola. Förutom våra deltagare välkomnar vi dessutom konferensgäster som trivs i vår stimulerande folkhögskolemiljö.

Karin Langeland är säker på att Nordiska Folkhögskolan står väl rustad för att möta framtiden. Skolan har en bra blandning av unga och erfarna lärare och en fantastisk personal inom andra viktiga funktioner.

Karin Langeland är den förste danske rektorn på Nordiska folkhögskolan, sedan skolan startade 1947.