Undervisningen är gratis, men...

... det finns andra kostnader som tillkommer. Hur stora dessa kostnader är beror på vilken kurs du väljer. Önskar du att bo på skolan tillkommer kostnad för mat och logi.

Bekräftigelseavgift

Om du blir antagen som elev behöver vi en definitiv bekräftelse på att du antar platsen. I samband med att du tackar ja till denna plats måste du betala in en bekräftelseavgift på 500 SEK.. Denna summa dras av när du betalar deltagaravgiften. Bekräftelseavgiften betalas endast en gång vid ett sammanhängande studieförlopp.

Bekräftelseavgiften återbetalas inte om du lämnar återbud.

Deltagaravgift

Via denna avgift betalar du kostnader till kursen som du har valt, såsom material, studiebesök och studieresor. I deltagaravgiften ingår också 1 000 SEK/termin alternativt 2 000 SEK/år, som täcker administration, försäkring, internet och speciella arrangemang. Här ser du den samlade deltagaravgift för den kurs du är intresserad av:

• Allmän kurs: Start/Bas, helår: 3 750
  • Allmän kurs: Språk-start, helår: 3000
  • Allmänna terminskurser, höst: 2 450
  • Allmänna terminskurser, vår: 2 800
  • Text och bild: 3 500
  • Foto och dokumentation: 4 100
  • Dokfilm: 3 500
  • Kortfilm: 3 800
  • Journalistiskt hantverk: 3 500
  • Journalistiskt reportage: 3 800
  • Teaterskolan: 6 000
  • Visskolan: 6 000

Deltagaravgiften delas upp och betalas första och andra månaden efter kursstart.

På vissa linjer kan extra utgifter tillkomma för resor och material.

Mat

Alla är välkomna att äta på skolan. Vår matsal är inte bara en matsal. Den är också en naturlig mötesplats för skolans elever, konferensgäster och för dem som jobbar på Nordiska. Mat är möten mellan människor och på Nordiska vill vi måna om matens sociala kvaliteter.

Detta kostar enstaka måltider:

Frukost 45 kr
Lunch 65 kr alternativt salladsbuffé 45 kr
Eftermiddagskaffe 10 kr
Middag 65 kr

Egen mat

Har du med din egen mat har du tillgång till pentry med kylskåp och mikrougn.

Studieekonomi

Här hittar du information om studielån med mera.

Bo på skolan

Här hittar di information om hur det är att bo på skolan och vad det kostar.