Ut i det professionella artistyrket

Visfördjupning - distans

På väg ut i artistyrket

Du har gått första året på Nordiska Visskolan. Här får du chansen att ta ditt artisteri ytterligare ett steg närmare scenen.

Visskolan fördjupning är en utbildning för dig som redan gått grundkursen (eller har likvärdig erfarenhet) och vill satsa ytterligare på att utveckla ditt artisteri och driva ett eget konstnärligt projekt. Detta kan t.ex. bestå i att sätta ihop och spela ett konsertprogram, skriva nytt material eller spela in en skiva.

Du söker till kursen med en projektplan. Under året jobbar du sedan självständigt för att genomdriva detta projekt samtidigt som du arbetar för att fördjupa sitt musikaliska/sceniska konstnärskap och uttryck.

Som stöd i processen har du lärare och klasskamrater. Vi har regelbundna fysiska träffar med gästlärare inom områden som sång, sceniskt uttryck, låtskrivande, komposition, inspelningsteknik och bransch/marknadsföring. Då kursen bygger på behov och önskemål hos er som går den kan upplägget för träffar anpassas efter dessa.

Som en del av utbildningen ingår individuell handledning och individuella sång/gitarrlektioner. Under kursen genomför vi även även ett par konserter tillsammans, omfattningen av dessa utgår också ifrån deltagarnas önskemål.

Du som söker utbildningen bör vara driven, målmedveten och beredd att organisera och ta ansvar för ditt arbete och projekt.

Tidigare deltagare berättar

http://nordiska.fhsk.se/sang-scen/wp-content/uploads/sites/6/2016/11/matilda-hagfoss-1-300x200.jpg

"Mitt första år på Visskolan (2013-2014) var ett viktigt, fantastiskt och omtumlande år. Jag lärde mig mycket mer än jag förstod från början om att stå på scen, skriva låtar och tänka kring mitt eget skapande. Under åren efteråt var det ibland svårt att hitta tillbaka till den där känslan av att jag “fick” hålla på med musik, för året på Nordiska var lyxigt och speciellt. När jag flyttade tillbaka till Göteborg under 2017 väcktes tanken att söka till Visfördjupningen för att hitta tillbaka till den där känslan, men också lära mig att arbeta mer självständigt med musiken. Om visskoleåret är en djupdykning i allt som har med visan att göra, så är Visfördjupningen eller Visskolans andra år en nyslipning av allt jag lärde mig då. Mina projekt har varit att skriva låtar och spela in en skiva parallellt, och under det här året har jag lärt mig otroligt mycket om min egen process. Även om arbetet med skivan inte är klart hade jag aldrig kommit såhär långt utan Visfördjupningen. Jag har hittat peppen och viljan att göra klart min skiva som förhoppningsvis blir klar under sommaren. Det känns som att jag fått en chans att ta igen det jag glömt under åren efter Visskolan, och hitta tillbaka till min egen musik."

Mathilda Hagfoss