Visturnéer 2019

Nu åker Visskolan på turné i Norden! De fem turnégrupperna besöker såväl Sverige som Norge och Finland under sin två veckor långa turné, 4-17 mars 2019. Boka oss nu!

http://nordiska.fhsk.se/sang-scen/wp-content/uploads/sites/6/2018/12/slipsen2-300x200.jpg

Slipsen Svider
Följ oss på Facebook
Bokningsinfo

Programmet kretsar kring låtar om kamper i vardagen, strejkrätt, kvinnokamp med mera och om det vackra i vardagen som ögonblick av kärlek, skam, glädje och sorg. Det som får den ibland statiska tillvaron att vibrera. Vi spelar allt från Bellman till Barbro Lindgren. Från Zapatistdikter till Allan Edwall. Från egenskrivna låtar i högstadiemiljö till allsångsvänliga slagdängor av Nationalteatern.

Josefin Finér, Sandra Zaric, Sixten Erneroth, Viktor Lenberg

http://nordiska.fhsk.se/sang-scen/wp-content/uploads/sites/6/2019/01/morker2-300x200.jpg

Var inte rädd för mörkret
Följ oss på Facebook
Bokningsinfo

En konsert där tre singer/songwriters
reflekterar över förhållandet mellan ljus och mörker. Med knivskarpa texter och såväl ösiga som finstämda arrangemang penetrerar Erik, Eli och Sophie allas vår gråa vardag. Förbered er på en överdos av gitarr, piano och stämsång men också skavande inslag i form av en distad telecaster och guturala Thåströmskrik.

Eli Wadst, Sophie Jonsson, Erik Christensen

http://nordiska.fhsk.se/sang-scen/wp-content/uploads/sites/6/2018/12/gransen-300x200.jpg

På Gränsen
Följ oss på Facebook
Bokningsinfo

På gränsen mellan det vackra och det fula. På gränsen mellan ditt och mitt. På gränsen mellan vi och dem. Där står vi - sjungandes och spelandes om det stora och det lilla. Vi bryter upp gränserna mellan och inom oss människor. Med nyskrivna texter och äldre tolkningar spränger vi barriären mellan den gamla och den nya visan. I skiljelinjen mellan jazzen, bluesen och berättelsen erbjuder vi en gränslös upplevelse!

David Sirborn, Clara de Cardenas, Johannes Antreski, Nils Hassling Offrell

http://nordiska.fhsk.se/sang-scen/wp-content/uploads/sites/6/2019/01/denhalkandeenheten-300x200.jpg

Tillsammans är man mindre ensam
Följ oss på Facebook
Bokningsinfo

Saknar du en enhet att tillhöra? Är du sugen på lite svängande, skevt och finstämt tillsammansskap? Den halkande enheten, en kvartett från Nordiska Visskolan, spelar sånger i visans tjänst om att tillsammans är man mindre ensam. Våra låtar är tungt bluesiga, skinande skitiga och frasigt finstämda. Vi halkar runt bland olika genrer med den berättande texten som kompass och tillsammans utforskar vi det här med ensamhet.

Markus Malmros, Sofia Nilsson Ivár Hlynson, Emma Larsson

http://nordiska.fhsk.se/sang-scen/wp-content/uploads/sites/6/2019/01/visans-2-300x200.png

Visans Väsen
Följ oss på Facebook
Bokningsinfo

Traditionella visor, men från helt olika traditioner. Visor som känns igen, men som också känns. En väl avvägd blandning av lyrisk musik, både egna och andras sånger.

Robert Hede, Simon Byrlén, Kalle Berlin