Vi som jobbar

Lärare och gästlärare

http://nordiska.fhsk.se/teater/wp-content/uploads/sites/5/2017/01/larare-6-200x250.jpg

Svante Grogarn är regissör och scenograf/ljusdesigner med stor erfarenhet av undervisning i skådespeleri. Han har arbetat i en mängd olika sammanhang i ett tjugotal länder, med institutioner såväl som med fria grupper – bl.a. på Teaterhögskolan och Musikhögskolan i Göteborg, Göteborgs Stadsteater, Teater Albatross, Ögonblicksteatern, Göteborgs Symfoniker, Stockholms Filharmonin, Sveriges Radio och SVT. Svante är utbildad handledare av systemiska konstellationer och Bert Hellingers metodik.

Svante Grogarn är linjeledare för teaterskolan och biträdande rektor för Nordiska Folkhögskolan Han leder Nordiska Teaterskolans arbete och undervisar i rörelsebaserad skådespelarträning och regihandledning.

Gästlärare
På teaterskolans olika kurser arbetar många gästlärare. Vissa återkommer varje år, andra mer oregelbundet. Här presenteras några som arbetat hos oss de senaste åren.
http://nordiska.fhsk.se/teater/wp-content/uploads/sites/5/2017/10/ekdahlkarl400x400px-200x250.jpg

Karl Ekdahl är utbildad regissör vid Dramatiska Institutet i Stockholm. Han arbetar som frilansande regissör och pedagog runt om i landet. På institutioner såväl som fria grupper t.ex. Regionteatern Blekinge Kronoberg, Upsala Stadsteater, Masthuggsteatern och Regionteater Väst. Innan Karl blev regissör var han skådespelare utbildad på bl.a. HB-Studio och The Lee Strassberg Theatre Institute i New York och den fysiskt inriktade The Commedia School i Köpenhamn.

http://nordiska.fhsk.se/teater/wp-content/uploads/sites/5/2017/01/larare-1-200x250.jpg

Michael Norlind är verksam som scenkonstnär, pedagog och regissör. Han har rötter hos bl a Larssons teaterakademi och Sotenäs teaterateljé, och lång erfarenhet av att handleda och undervisa skådespelare. Michael har under de senaste åren arbetat bl a vid Akademien för Scenekunst (NTA) i Fredrikstad (NO) och som avdelningschef och programansvarig för Teaterhögskolan i Luleå. Sedan 2007 är han konstnärlig ledare för Scenkonst Gerlesborg som är ett centrum för scenisk rörelse och eget skapande. På centrumet samlas och vidareutvecklas det pedagogiska arbetet under benämningen Playfulness.

http://nordiska.fhsk.se/teater/wp-content/uploads/sites/5/2017/01/larare-5-200x250.jpg

Soledad Howe är dansare, koreograf och pedagog inom scenkonst och performance. Hon är konstnärlig ledare för konstkollektivet MOLD. Soledad har sedan 2009 arbetat som koreograf med regissören Suzanne Osten. Hon har tidigare bl a arbetat på Backa Teater, Dramaten, Göteborgs Stadsteater, Hagateatern, Teater Trixter, Göteborgsoperan och Skånes Dansteater. På Nordiska teaterskolan undervisar hon i nutida dans, koreografi och improvisation.

http://nordiska.fhsk.se/teater/wp-content/uploads/sites/5/2018/10/joanna-1-200x250.jpg

Joanna Camacho är utbildad lärare och tränar Teaterskolans åk 1 i kickboxning. Joanna är aktiv i Göteborgs Kickboxningsklubb.

http://nordiska.fhsk.se/teater/wp-content/uploads/sites/5/2017/01/larare-7-200x250.jpg

Mattias Leandersson är utbildad på Gymnastik og Idraettshögskolen i Viborg Danmark. Arbetat på Teaterhögskolan i Göteborg som adjunkt i rörelse och akrobatik. Mattias undervisar i akrobatik på Nordiska Teaterskolan.

http://nordiska.fhsk.se/teater/wp-content/uploads/sites/5/2017/01/larare-2-200x250.jpg

Moa Millgård undervisar i röst och tal på teaterlinjen. Hon är skådespelerska och legitimerad logoped.

http://nordiska.fhsk.se/teater/wp-content/uploads/sites/5/2017/01/larare-9-200x250.jpg

Gunilla Johansson är skådespelerska och regissör utbildad vid Teaterhögskolan i Göteborg. Hon är anställd vid Backa Teater men har även gjort uppdrag för bl a Göteborgs Stadsteater, Borås Stadsteater. Gunilla har stor erfarenhet av TV och film.