Ord & bild

Ansökan för höstterminen 2022 öppnar i januari

Bildskolan - Portfolio

Ny unik kurs! Ansökan öppen nu!

Skrivarskolan

Distanskurs

Kurser läsåret 2021/2022

Unik kurs

Bildskolan – Portfolio

Distanskurs 10 veckor

Sista ansökningsdatum: 20211005

Bildskolan

Bild, konst och kommunikation

Sista ansökningsdatum: 20210515

En skrivarkurs med dig i centrum – eller din farfar, mamma eller någon annan

Biografiskt berättande

Tillsammans med oss kommer du igång med ditt biografiska skrivande. Kursen vänder sig både till d…

Sista ansökningsdatum: 20210809

En skola med kulturprofil

Nordiska folkhögskolans utbud av eftergymnasiala kurser sätter berättandet i centrum – här kan du inspireras och influeras av övriga kursdeltagares projekt – oavsett om det gäller berättande i text, bild, foto, rörlig bild, till musik eller från scen. Utställningar, konserter, teaterföreställningar, filmvisningar, podshower och föreläsningar avlöser varandra under läsåret.

 

Vi samarbetar med några av Västra Götalandsregionens stora kulturinstitutioner. Som kursdeltagare får du möjlighet att ta del av utbudet från Röda Stens konsthall, Göteborgs Konsthall, Skövde Konstmuseum, FolkteaternGöteborgsSymfoniker, GöteborgsOperan, Angereds teater, Kultur i väst och Västarvet. Vi har därutöver haft samarbeten med Textival, GIBCA, Göteborgs Bokmässa, Frilagret, Mimers Kulturhus, Reportagebörsen, Nordiska Akvarellmuseet med flera, under de senaste åren.

Speciella tider ger nya idéer

I våras fick vi, som många andra, plötsligt förhålla oss till nya villkor. Det innebar bland annat att den avslutningsutställning som var planerad för Bildskolans deltagare inte kunde besökas av den publik vi tänkt. Under senare delen av vårterminen arbetar Bildskolan med sina slutprojekt i det ingår även en gemensam slututställning. När förutsättningarna för publika evenemang förändrades fick vi tänka om. Den bokade utställningen på galleri Lord & Lydia i Göteborg blev en visning för ett mycket begränsat antal besökare.

För att ge fler möjlighet att ta del av Bildskolans arbete fick vi, i samtal med Kungälvs kommun, möjlighet att ha en endagsutställning i vårt närområde på Fontinberget. Det blev en mycket fin dag och det var spännande att arbeta i en ny utställningsmiljö. Det uppskattades mycket av både deltagarna coh promenerande Kungälvsbor. Förhoppningsvis kan vi snart anordna publika evenemang igen, men gärna också fler skogsutställningar.

Vår plats

Vårt läge på toppen av Fontinberget med oslagbar utsikt över Nordre Älv och gamla Kungälv är en upplevelse i sig. Men vare sig du älskar skog och avskildhet eller storstadens puls har Nordiska något att ge. På gångavstånd ligger Kungälv med småstadens utbud och på bara 20 minuter är du mitt i Göteborg med buss. Inom området text och bild har du några av landets finaste institutioner och aktörer inom räckhåll.

http://nordiska.fhsk.se/ordbild/wp-content/uploads/sites/9/2020/09/6270dae9-4ef5-4848-aa8e-b9b504719076-750x750.jpeg