Text, bild och foto 25:e mars

Nätverksträff

Vill du hitta samarbeten? Utvidga kontaktnätet? Mötas? Inspireras? Få tips och nya kunskaper?

Välkommen

Den 25:e mars 2017 bjuder Nordiska folkhögskolan in till en nätverksträff inom text och bild för dig som gått kurser hos oss eller är verksam inom området. Det goda mötet står i centrum för folkbildningen och tillsammans besitter vi en skatt av kunskaper, förmågor, erfarenheter och kontakter som kan mångfaldigas genom att delas.

Vi har nyss lanserat vår nya hemsida och grafiska profil och kommande läsår förstärker vi vårt kursutbud inom text och bild, rörlig bild och journalistik med flera nya kurser och detta vill vi särskilt uppmärksamma.

Tid och anmälan

Nätverksträffen pågår mellan 10.00 (kaffemingel från 9.30) och 15.30.

Avgift: 100:- inkl. lunch och kaffe. Du anmäler dig här Anmälan  så snart som möjligt då platserna är begränsade. Önskar du boka övernattning mellan fredag och lördag kan du boka det via vår reception info@nordiska.fhsk.se.

Har du frågor kring nätverksträffens program: malin.bengtson@folkbildning.net

Har du frågor kring mat och boende: info@nordiska.fhsk.se

Program

Programmet för dagen kommer att bestå av en nätverkande del, er kursdeltagare emellan, och två föreläsningar/workshops inom olika ämnen. Du väljer själv vilka du vill besöka när du är på plats. För att åstadkomma ett så bra program som möjligt vill vi att du redan i din anmälan ovan anger vilka 2 pass du är mest intresserad av i nedanstående program. Detta gör att vi kan förbereda dagen på bästa sätt gällande antal platser.

 

Kan man leva på det? 

En föreläsning om kreativt entreprenörskap. För dig som vill arbeta i eget företag med kreativa uppdrag.

Felicia Fortes, frilans inom illustration och grafisk design. http://feliciafortes.com

Artists books

Föreläsning/workshop. En introduktion till Artists books - konst i bokform. Vi kommer titta på böcker och trycksaker och prata om olika konceptuella förhållningssätt men också om praktiska lösningar.

Mari Lagerqvist, fri konstnär inom text, foto och bild. http://www.marilagerquist.se

Stop Motion   

Workshop i animering med enkla medel. Stop Motion på Nordiska

Inuk Jørgensen, MA inom film och språk (inuks.dk) & Sanna Levelius, ped. inom media, fri konstnär illustration. http://www.levelius.se

Från bus till bok

Föreläsning om att förverkliga sitt bokprojekt

Lars Carlsson, journalist och författare.

Text för alla – om tillgängligt språk

Föreläsning med praktiska råd om hur du skriver förståeliga texter inom tidning, webb, trycksak, utställning, m.m.

Malin Bengtsson, ped. inom text.

Varmt välkommen!

/Kollegorna på Nordiska

2 milj svenskar kan inte läsa en tidning med full förståelse. Hur kan vi formulera oss så att fler förstår? Malin Bengtson om Svårt att skriva - lätt att läsa den 25:e mars.

 

Felicia Fortes är en framgångsrik frilansare inom text och bild-området. Hon har t.ex. gjort Nordiskas nya hemsida och grafiska profil.