Vi ser fram emot ännu ett

Gott Nytt År

2018-12-31 - Foto & film - Vi ser fram emot ännu ett

Gott Nytt År

Tack för året som gått. 2018 var året där de två terminskurserna Dokfilm & Kortfilm blev till en ettårig filmlinje: Nordiska Filmskolan. Ett namn som inte bara förpliktar men också speglar det vi gör. Vi lär oss inte bara om film – vi lär oss att göra film.

Under 2018 har filmer från Filmskolan vunnit guld och brons vid SM i Minutfilm, varit nominerat i Frame Filmfestival, Official Selection i Västerås Film Festival, och varit med i Everyday som är en del af CPH:DOX i Danmark. Vår engagerade deltagare har kommit från Göteborg, Stockholm, direkt från prisfesten på Novemberfestivalen, Kungälv, Danmark, Norge, Syrien, Island och Södra Afrika.

I dem närmaste månader ska vi fördjupa oss i att göra kortfilm. Allt från manus till distribution – och vem vet, kanske du får möjlighet att se vår filmar på olika filmfestivaler runt om i Norden. I mars kan du som är ung komma på workshop som vi anordnar tillsammans med Frame Filmfestival och är du över 18 kan du också komma på öppethus 1-2 mars. Självklart är vi med där det händer.

Följ resan på sociala media under #nordiskafilmskolan