Från ett annat nordiskt land

Finansiering

Kommer du från ett annat nordisk land vill du säkert bo hos oss. Det koster i genomsnitt 1300 sek pr. vecka/uge.

Undervisningen är gratis. Varje kurs har en deltagaravgift baserad på kursens innehåll och allmänna kostnader.

Alla kurser och linjer

Kommer du fra Norge?

Du kan søke lån og støtte, som dekker internat-, reise- og personlige utgifter. Du søker Lånekassen på samme vilkår som til en norsk folkehøgskole. Her kan du se mer og søke

Kommer du fra Danmark, Fœrøerne eller Grønland?

Man kan ikke søge Statens uddannelsesstøtte for at gå højskole. Vil du gå hos os kan du derimod søge Nordisk Højskolestipendium. Du kan få ca 700 dkr pr. uge. Men puljen er begrœnset så derfor bør du søge så tidligt som muligt. Her søger du

Vi foreslår, at du også søger om en halv friplads hos os, som halverer ugeprisen for at bo på skolen. Læs mere under Friplatser, så opdager du, at du faktisk kan få råd til at gå på Nordiska.

Kommer du från Finland?

Du kan söka lån och stöd, som täcker boende, reskostnaden och personliga utgifter via PPA. Här söker du

Kommer du från Åland?

Du kan söka studiestöd hos Ålands marknads- och studieservicemyndighet. Här söker du

Ert þú frá Íslandi?

Þú getur sótt um styrk hjá Norræna félaginu, Óðinsgötu 7, 101 Reykjavík, sími:5510165.
Hérna ertu að leita

Við leggjum einnig til að þú sækir um skólastyrk Norræna lýðháskólans sem lækkar vikugjaldið fyrir að búa á heimavist skólans um helming (úr 1300 í 750 SEK).
Hér sækir þú um "halv friplads"

Mecenat

Som studerande har du även rätt till studentrabatter via Mecenat. Efter kursstart kommer skolan rapportera samtliga deltagare till Mecenat. För att ta del av rabatterna måste du själv skapa ett konto hos Mecenat. Därefter kan du välja om du vill använda det elektroniska studentkort som finns i deras app eller om du hellre vill beställa ett fysiskt kort.

Utländsk medborgare
Om du är utländsk medborgare och därför inte har ett fullständigt svenskt personnummer behöver du innan du skapar ditt konto hos Mecenat, ta kontakt med skolan för att få information om hur du fyller i uppgift om personnummer hos Mecenat. Är du utländsk medborgare har skolan registrerat ett unikt med fiktivt “personnummer” som du måste uppge vid registrering hos Mecenat.