Ett år i filmens värld

Nordiska Filmskolan

Storytelling in sound and images

Målet med filmkursen

Tillsammans med dig och dina klasskompisar vill vi ge dig möjligheten att uppnå en massa erfarenheter inom filmproduktion, och samtidigt ge dig en portfölj du kan ta med dig in i framtiden. Har du en historia du bara måste berätta? En idé som världen måste ta del av? På Nordiska Filmskolan tycker vi om film med innehåll - med något på hjärtat. 

Deltagare

Som deltagare jobbar du tillsammans med dina kurskamrater, men med stor möjlighet att utveckla dig på det individuella planet. Tillsammans med dina studiekamrater bygger du upp en portfölj med dig som filmare, producent, författare eller  regissör.

Att göra film på Nordiska

Att göra film på Filmskolan är alltid en gruppuppgift, men med fokus på hur den specifika historia gestaltas på bästa sätt. Vi ska lära av mästarna - studera deras berättelser  - och producera små mästerverk själva. Vi ska lära oss tillsammans. Av våra misstag. Av våra succéer. Vi ska lära att förstå och använda filmens språk - berättandet i rörlig bild och ljud. Storytelling in sound and images.

Storytelling is showing - not telling

Därför arbetar vi med avsiktlig, tillgänglig och smart teknisk utrustning som stöd, inte ett hinder, för berättandet.

Under din tid på Nordiska Filmskolan presenteras du för olika övningar inom filmproduktion - båda fiktion och dokumentärt - dock alltid med fokus på att skapa historier med innehåll. Vi kommer gå igenom allt från idé, manus, storyboard, till filmning, ljudarbete och redigering. Genom teoretiska och pratiska övningar upparbetar du en verktygslåda som du kan använda dig av när du gör film tillsammans med dina studiekamrater. Varje kreativt val har betydelse för den färdiga produkten. 

Fiktion, dokumentär, eller något däremellan

På Nordiska Filmskolan har du tillgång till all utrustning och redigering dygnet runt så du riktigt kan fördjupa dig i att berätta dina stories. Om du är till fiktion, är en dokumentärfilmare eller båda och spelar inte så stor roll. Det viktigaste är att du vill utmana dig själv tillsammans med dina klasskompisar.

Valet är ditt.

Kontakta oss

 

//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/02/insta.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/02/fb.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2018/02/twitter.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2018/01/vimeo.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/01/youtube.jpg