Ingen vanlig restaurang

Matsalen - en mötesplats för alla

Den som en gång ätit på Nordiska minns inte bara den goda maten. Man minns också mötet med människorna – och den fantastiska utsikten. Den byter vi aldrig bort.

Allergipolicy

Vi tar hänsyn till vanligt förekommande allergier. Gluten. Laktos. Nötter. Mjölkprotein. Ägg. Vi tillhandahåller dietkost om läkarintyg finns. Om du informerar oss på förhand gör vi mat som tillfredsställer din önskan.

Vårt kök och matsal är inte allergisanerat och vi har inget separat kök för specialkost. I våra lokaler kan det därför förekomma luftburna ämnen från mjöl, nötter, fisklukt och ägg.

Måltidstider

Frukost 07.30-09.00 (lördag-söndag 08.00-10.00)
Lunch 11.45 - 13.15 Varierande tider för olika grupper
Kvällsmat 16.30-17.30

Måltidspriser för våra heltidskursdeltagare:

Frukost 48 kr
Lunch 68 kr
Eftermiddagskaffe 15 kr

Måltidspriser för besökande:

Frukost 100 kr
Lunch 120 kr
Eftermiddagskaffe 20 kr

P.g.a. smittrisk erbjuder vi externa gäster att äta lunch 13.00 -13.30

Vi är miljömedvetna och källsorterar därför allt material från köket.

Vissa matställen ligger i gatuplan. Det gör inte vårt. Vår matsal ligger på ett berg med en inspirerande utsikt över Göta älv och Bohus fästning – ett vackert panorama som inspirerar året runt. Vår som höst, sommar som vinter.

Men matsalen är inte bara en matsal. Den är också en naturlig mötesplats för skolans elever, konferensgäster och för dem som jobbar på Nordiska. Mat är möten mellan människor och på Nordiska vill vi måna om matens sociala kvaliteter.

Både kött och vegetariskt

Den mat som serveras tillagas på plats och från grunden. Svensk råvaror och rätter från jordens alla hörn. Vi satsar mycket på grön mat. På vårt lunchbord finns ett stort utbud av grönt tillbehör och varma rätter för dem som äter kött och fisk  och för dem som önskar vegetarisk mat. Ca. en dag i veckan serveras vegetarisk mat till alla. Kvällsmåltiden är oftast vegetarisk.

Vårt mål är att vi ska använda så många närproducerade livsmedel som möjligt. Vi strävar efter att utöka vårt redan stora sortiment av ekologiska och rättvisemärkta produkter.

  • Till frukost serveras en stor buffé med färska, hembakade frallor.
  • Till lunch serveras varma rätter, sallad och färskt hembakat bröd,
  •  Till kvällmålet erbjuder vi varmrätt och grönsallad
  • Vatten samt kaffe och te ingår.
//nordiska.fhsk.se/wp-content/uploads/2017/01/matsedel.jpg