Ingen vanlig restaurang

Matsalen – en mötesplats

Den som en gång ätit på Nordiska minns inte bara den goda maten. Man minns också mötet med människorna och den fantastiska utsikten.

Vår matsal ligger på ett berg med en inspirerande utsikt över Göta älv och Bohus fästning, ett vackert panorama som inspirerar året runt.

Men matsalen är inte bara en matsal. Den är också en naturlig mötesplats för skolans elever, konferensgäster och för dem som jobbar på Nordiska. Mat är möten mellan människor och på Nordiska vill vi måna om matens sociala kvaliteter.

Grön mat från grunden

Den mat som serveras tillagas på plats och från grunden. Svensk råvaror och rätter från jordens alla hörn. Vi satsar mycket på grön mat. På vårt lunchbord finns ett stort utbud av grönt tillbehör och varma rätter för dem som äter kött och fisk  och för dem som önskar vegetarisk mat. På måndagar serveras vegetarisk mat till alla. Kvällsmåltiden är oftast vegetarisk.

Vårt mål är att vi ska använda så många närproducerade livsmedel som möjligt. Vi strävar efter att utöka vårt redan stora sortiment av ekologiska och rättvisemärkta produkter. Vi är miljömedvetna och källsorterar därför allt material från köket.

  • Stor buffé med färska, hembakade frallor till frukost
  • Varma rätter, sallad och färskt hembakat bröd till lunch
  • Varmrätt och grönsallad till kvällsmålet
  • Vatten samt kaffe och te ingår
Veckans meny
//nordiska.fhsk.se/wp-content/uploads/2017/01/matsedel.jpg
Måltidstider

Frukost 07:30-09:00 (lördag-söndag 07:30-10:00)
Lunch 11:45-13:15 (varierande tider för olika grupper)
Kvällsmat 16:30-17:30

På grund av smittrisk erbjuder vi externa gäster att äta lunch 13:00-13:30

Allergipolicy

Vi tar hänsyn till vanligt förekommande allergier. Gluten. Laktos. Nötter. Mjölkprotein. Ägg. Vi tillhandahåller dietkost om läkarintyg finns. Om du informerar oss på förhand gör vi mat som tillfredsställer din önskan.

Vårt kök och matsal är inte allergisanerat och vi har inget separat kök för specialkost. I våra lokaler kan det därför förekomma luftburna ämnen från mjöl, nötter, fisklukt och ägg.

Priser, heltidskursdeltagare:

Frukost 48 kr
Lunch 68 kr
Eftermiddagskaffe 12 kr

Priser, besökande:

Frukost 100 kr
Lunch 120 kr
Eftermiddagskaffe 12 kr