Läsa på distanskurs

Information till dig som läser en distanskurs på Nordiska.

Välkommen till Nordiska Folkhögskolan

Detta är praktisk information till dig som kommer läsa en av Nordiska Folkhögskolans distanskurser läsåret 2023/2024.
I första hand kommer du få information om kursinnehållet direkt från din kursledare. Om du har några frågor kring det får du enklast svar direkt från denne.

Fysiska träffar

Trots att en kurs till största delen går på distans innehåller den ett antal obligatoriska fysiska träffar, vissa kurser kan även erbjuda frivilliga träffar. Datum för träffarna finner du på respektive kurssida på hemsidan, alternativt får du dem direkt från kursledaren.

Kost under träffar

Under de platsförlagda träffarna ingår viss mat. Förmiddagsfika, lunch samt eftermiddagsfika. Rim och Reson startar med eftermiddagsfika på fredagen.

Eventuell matallergi meddelas i samband med att du tackar ja till platsen eller direkt till skolan.

Beställa middagslåda
Du har möjlighet att inför träffarna förbeställa hemlagade vakuumförpackade maträtter att äta till middag under träffarna. Inför första tillfället kommer du att få information om hur du går tillväga för att beställa.

Boende i samband med träffar

I samband med de fysiska träffarna finns det möjlighet att bo på skolan. Beroende på om du kommer att vilja bo samtliga eller enstaka tillfällen kan du boka ditt boende på olika sätt.

Boendepaket
För dig som vill bo kursens samtliga tillfällen kan du välja att boka kursen med ett boendepaket. I paketet ingår en övernattning och frukost i samband med varje obligatorisk träff (om du läser Rim och reson ingår två nätter per träff). Boende sker då i första hand i ett av våra enklare enkelrum som ligger i ett hus med 7 rum i varje hus där du delar på två duschar och två toaletter med övriga boende i huset. I priset ingår även sänglinne, handdukar och slutstädning. Om du väljer boendepaketet har du 45% rabatt på ordinarie pris, avdrag för missad träff görs endast vid uppvisande av sjukintyg.

Priser för boendepaket per kurs
- Biografiskt Berättande (4 träffar) 1 720 kr
- Rim & Reson (4 träffar, 2 nätter/träff) 3 440 kr

Boka via hemsidan
Om du istället bara kommer att bo på skolan vid enstaka tillfällen, eller om du behöver boka en extranatt i samband med träffarna gör du detta via vår hemsida till ordinarie B&B-pris.

När du bokar enstaka tillfällen har du även möjlighet att välja rum med lite högre standard med dusch och toalett på rummet.

 

CSN/Mecenat

Samtliga distanskurser på Nordiska Folkhögskolan är studiemedelsberättigade hos CSN. Hur mycket studiemedel du får beror på om kursen du studerar är på heltid eller deltid och hur många veckor du studerar. Du måste ansöka på CSNs hemsida om att få studiemedel.

Som studerande har du även rätt till studentrabatter via Mecenat. Efter kursstart kommer skolan att rapportera samtliga deltagare till Mecenat. För att ta del av rabatterna måste du själv skapa ett konto hos Mecenat. Därefter kan du välja om du vill använda det elektroniska studentkort som finns i deras app eller om du hellre vill beställa ett fysiskt kort.

Utländsk medborgare
Om du är utländsk medborgare och därför inte har ett fullständigt svenskt personnummer behöver du, innan du skapar ditt konto hos Mecenat, ta kontakt med skolan för att få information om hur du fyller i ditt personnummer hos Mecenat. För utländska medborgare har skolan registrerat ett unikt men fiktivt “personnummer” som denne måste uppge vid registrering hos Mecenat.