Välkommen till vår restaurang

Särimners salar

Inte bara en skolmatsal

I vår matsal förser vi deltagare, gäster och personal med god, vällagad mat varje dag till bakgrunden av en inspirerande utsikt över Göta älv och Bohus fästning, ett vackert panorama som inspirerar året runt.

Vårt mål är att vi ska använda så många närproducerade livsmedel som möjligt och vi strävar hela tiden efter att utöka vårt redan stora sortiment av ekologiska och rättvisemärkta produkter.

Vår matsal är, som så många andra av våra lokaler, namngiven efter en varelse ur den nordiska mytologin. Enligt Den poetiska Eddan och Snorres Edda är Särimner en galt som utgör föda åt de stupade krigarna i Valhall. Galten äts upp, för att varje kväll återigen vara återställd för att kunna slaktas och ätas igen.

https://nordiska.fhsk.se/konferens-bnb/wp-content/uploads/sites/7/2023/11/salladsbuffet-2-scaled-500x300.jpg

Frukost

I vår matsal bjuds varje morgon en generös frukostbuffé för alla smaker. Frukost ingår alltid i priset när du bokar ditt boende hos oss, och går även att köpa för gäster som inte bor över och bara vill unna sig en god frukost med Kungälvs vackraste utsikt.

I vårt dagliga utbud ingår yoghurt, hemmagjord müsli, flingor, sylt, frukt, bröd, ett stort utbud av pålägg, grönsaker, ägg, gröt, juice och givetvis kaffe och te. Emellanåt serverar vi även någon sötsak och färska bär. Större delen av vårt utbud går även att få som veganskt och glutenfritt.

Lunch

Lunch erbjuds varje helgfri vardag till våra deltagare på skolan, konferensgäster, bed & breakfast-gäster och utomstående gäster. Till våra konferensgäster serverar vi givetvis även lunch under helgkonferenser.

Vi är stolta över vår mångkulturella kökspersonal, som alla sätter sin prägel på maten som serveras. Utöver dagens rätt erbjuds varje dag vegetariska, veganska, glutenfria och laktosfria alternativ, och på måndagar serverar vi helt vegetariskt/veganskt.

När du som gäst köper lunch hos oss ingår alltid salladsbuffé, bröd och kaffe eller te. Veckans aktuella matsedel kan du se här.

https://nordiska.fhsk.se/konferens-bnb/wp-content/uploads/sites/7/2023/11/smorrebrod-scaled-500x300.jpg

Middag

Helgfri måndag - torsdag erbjuder vi middag till de av våra deltagare som bor på skolan. Till konferenssällskap med middagsbokning serverar vi även middag på fredagar och helger. Vi har ofta möjlighet att ta emot Bed & Breakfast-gäster under middagsservering efter överenskommelse.

Vi säljer även matlådor med kökets hemlagade mat för den som önskar köpa mat att ta med sig till rummet. Matlådorna säljs i matsalens kassa under skolans öppettider på vardagar, och under frukosttid på helger.