”Att utveckla och upptäcka sig själv”

Josefin Andersson

Mitt år på Nordiska Folkhögskolan blev en kombo av kurserna Visuellt berättande och Text och Bild. Att ge mig själv utrymme att under ett år upptäcka nya delar av min skapande sida har varit otroligt utvecklande, både som kreatör och som person.

Jag upplever att skolan är en unik miljö där det är tillåtet att prova det jag själv är intresserad av samtidigt som jag får möjlighet att prova sånt jag inte visste att jag tyckte var kul, till exempel som som att skriva ur ett barns perspektiv eller att måla tusch. Kunniga lärare tillsammans med underbara gästlärare gör det till en upplevelse med minnen och vänner för livet.

Förutom själva kursinnehållet skulle jag säga att blandningen av människor i klasserna jag gått i är det som kanske tillfört allra mest. Att ingå i grupper med personer i alla åldrar med olika bakgrund och erfarenhet är för mig det som gör kurserna så unika och viktiga. I min värld är det sällan så det är i samhället i övrigt, därför är jag otroligt glad att fått vara del av både Visuellt Berättande och Text och Bild. Att jag efter kurserna har fortsatt måla, haft egna vernissager och skriver varje morgon är jag förstås också oerhört glad och tacksam för. Att jag under året också hittade en blivande podd-kollega känns som en lyxigt extrapresent.

Att fortsätta skapa är det viktiga för mig nu. Skapande hör för mig ihop med hälsa och är ett fantastiskt verktyg att utveckla och upptäcka sig själv genom, varje dag.

Josefin Andersson, Visuellt Berättande 2018, Text & Bild 2018, Fördjupningskurs text 2019