Text & Bild-elever om kursen

”Fick hjälp att våga satsa på det jag vill göra”

Markus Vik

Jag sökte till Text & Bild efter ha gått kursen Foto&Dok under våren för att jag trivdes på skolan och kände att jag ville utveckla mitt skrivande. Det jag uppskattar mest från tiden på Nordiska Folkhögskolan är att man får tid att utvecklas, som människa och i det ämne man väljer att studera. Man får också vänner för livet. Jag har fått några av mina bästa vänner under tiden på Nordiska och vi kommer alltid ha samma band dit. Jag bodde på internatet och det var oerhört roligt – det är givande att umgås med människor som gör det de brinner för mest. Man kunde också vara sig själv och ingen tyckte det var konstigt.

Från Text & Bild tar jag med mig väldigt mycket kunskap, dels om skrivandet och dels om den kreativa processen och att våga satsa på det man vill göra. Jag skulle absolut rekommendera att gå Text & Bild, för dig som vill fota och skriva och få umgås med fina människor hela dagarna. Helt perfekt!

Efter att jag slutat på Nordiska har jag jobbat på, mest bara fotat och fotat. Just nu håller på med ett fotoprojekt om skatare i Göteborg. Jag har pinchat det som en blandning av tv-serien SKAM och en Larry Clark-film till bokförlagen!

Markus Vik, kursdeltagare på Foto&Dok, Text & Bild 2014/15