Vill du säga något med din musik?

Nordiska Visskolan är till för dig som vill säga något med din musik och nå ut till en publik. Vi erbjuder en utbildning i scenisk tolkning av textbaserad musik, som ger dig verktyg för att fånga och beröra en publik och för att utveckla din sångteknik, ditt ackompanjemang och ditt låtskrivande. Hos oss står texten och det du vill berätta och förmedla i fokus, oavsett om ditt sound är visa, pop, jazz, americana eller punk, och oavsett om du tolkar andras eller skriver egna låtar. Utöver ordinarie lärare får du möta en mängd gästpedagoger och artister med mångårig erfarenhet av att arbeta med olika sorters sånger. Vårt mål är att du ska hitta ditt unika uttryck som artist.

Vi erbjuder...

En ettårig grundkurs, en ettårig fördjupningskurs, samt olika distans- och kortkurser. Första året är upplagt som ett smörgåsbord där du arbetar med bland annat vistolkning/scenisk gestaltning, låtskrivande och tonsättning. Du jobbar med professionella gästlärare som erbjuder många olika perspektiv och metoder. Du får även individuell handledning i sång- och gitarr, genomför konserter både offentligt och på skolan och under vårterminen en turné i grupp, både i Sverige och i övriga Norden. Det projektbaserade fördjupningsåret är till för dig som gått första året (eller har likvärdig utbildning/erfarenhet), och som vill ut i det professionella artistyrket. Kursen är på distans med platsförlagda träffar en gång i månaden. Du söker med en projektidé, till exempel en turné, en skivinspelning eller ett konsertprogram och får stöd och handledning för att genomföra den. Läs mer om de olika kurserna här

Vi tror att du...

... tycker att texten är viktig och vill förmedla något med de låtar du spelar och skriver
… tycker att det är kul att lära av och ihop med andra och vill arbeta både på egen hand och i grupp
… vill utforska och arbeta med olika sorters sånger och texter
…  vill använda ditt år på Visskolan till att utmanas och utvecklas!

Lyssna på oss!

Många av Sveriges och även några av Nordens mest etablerade visartister har utbildat sig vid Nordiska Visskolan. Både Grammisnominerade och Manifestpristagare, till exempel! Sedan starten 1987 har över 600 personer gått här, och många av dem återfinns på scener runt om i Norden idag. Här är några av dem!

Visskolans Playlist

Därför ska du söka Visskolan!

Aline Henriksson, tidigare deltagare, berättar!

Följ oss på Facebook