2018-19

Viktor Lenberg

Jag är Viktor och jag gör musik…
Jag har en lagom snårig musikalisk bakgrund och har sysslat med diverse olika genrer däribland disco, blues, reggae och soul. Detta är stilar där fokus gärna ligger mer kring det musikaliska och speciellt rytmiska aspekten av låtar. Att nu gå på Nordiska Visskolan ser jag som ett spännande sätt att navigera en för mig något outforskad del av musik.

Jag är våldsamt fascinerad av textens importens och funktion i visan som genre. I andra stilar kan den gärna spela en mindre roll och det gör inget om den egentligen inte betyder något. Här däremot är texten central och syftet är att faktiskt berätta något för andra. Just driften och förmågan att sprida berättelser är något som jag personligen tror definierar oss som människor. Det har garanterat bidragit till hur vår art utvecklats och hur vårt samhälle invecklats.

Jag älskar och framför gärna texter som utdelar en viss typ av kritik men gärna med en insydd rand av humor på samma gång. Utöver detta jobbar jag gärna med texter som skildrar det vackra i vår vardag men då ska även det fula få lika stor plats för som vi alla vet så är fult = fint.

Så följ min resa här när jag hittar min egen inre mänsklighet och går från taktfast, kalkylerande robot till en rubaterande, känslofylld vispoet.