Visskolan på turné 22 april-7 maj 2023

Våren 2023 arbetar Nordiska Visskolan med konsertprojekt i mindre grupper som kommer att åka på turné den 22 april-7 maj! Följ äventyret på Visskolans Instagram och Facebook, och kolla in grupperna nedan för turnéplaner!

Vill du boka en konsert med någon av grupperna? Vi besöker gärna skolor, visklubbar, pubar, kulturhus, vardagsrum, föreningar – alla möjliga sammanhang där musik som vill berätta något kan passa och behövas! Kontakta grupperna direkt!

https://nordiska.fhsk.se/sang-scen/wp-content/uploads/sites/6/2023/03/ung-och-lovnade-bild-e1678815565605-350x250.jpg

Ung och lovande? 
Bokningsinfo
Följ oss

En genreöverskridande konsert om de utmaningar vi möter som unga vuxna. Ung och lovande med hela världen framför fötterna, eller tyngd av allas förväntningar när man äntligen ska stå på egna ben och välja rätt väg? Finstämd sång med fokus på text präglas av humor och influenser alltifrån jazz- och folkmusik till moderna popvisor. 

Medverkande: Anna Olander, Emilia Remmert, Hillevi Spetz och Nora Johansson

https://nordiska.fhsk.se/sang-scen/wp-content/uploads/sites/6/2023/03/badasidornu-e1678817077783-350x250.jpeg

Båda Sidor Nu
Bokningsinfo
Följ oss

Båda sidor nu är en trio från Nordiska Visskolan som låter musiken tala. Om allt ifrån tvådelade perspektiv, brustna och fördjupade relationer, till att åka tåg och blicka ut över sjöar. Eget material med touch av folk- och singer/songwriter blandas med tolkningar och toner av Joni Mitchell, Moonica Mac och Emmylou Harris. Jordigt, folkigt, svängigt och finstämt, där gitarrer och röster tar stor plats på scenen.

Medverkande: Johan Olsson, Lars Fridén och Filip Pettersson

https://nordiska.fhsk.se/sang-scen/wp-content/uploads/sites/6/2022/12/frejaoskarsandstrom006-350x250.jpg

Hum Hum Orkestra
Bokningsinfo
Följ oss

Hum Hum Orkestra är ett kringresande musikersällskap som vill ta er på en minnesvärd resa genom svalkande monsuner till jämtländska skogar och förbi Näckrosdammen i Göteborg. Vi blandar både gamla visor, egenskrivna låtar och lite progg. Bland annat Evert Taube, Håkan Hellström och Nationalteatern är med i programmet. Vi älskar äventyr och vill utforska både världen och oss själva genom musiken. 

Medverkande: Björn Jerbo, Orvar Stenberg, Freja Vilhelmson, Jonathan Gustafsson och Ivan Rosin

https://nordiska.fhsk.se/sang-scen/wp-content/uploads/sites/6/2022/11/tobiaskatarinagenomglaset-350x250.jpg

Udda fåglar
Bokningsinfo
Följ oss

Välkommen till Edens lustgård. Här kvittrar sex Udda Fåglar på färöiska, italienska, persiska, dalmål och göteborgska. Ena stunden ljuder en ballad, den andra en humoristisk countryvisa och däremellan en inbjudande allsång. Här finns plats fördet skeva, vackra och oväntade. Udda blir unikt. Kanske glittrar en oslipad diamant mer än slipad gråsten?

Medverkande: Maria við Kykslið,  Anders Liv, Raffe Makinehchi, Matteo Iammarrone, Katarina Hemlin och Anna-Maria Håkansson.

https://nordiska.fhsk.se/sang-scen/wp-content/uploads/sites/6/2023/03/emil-turne-mindre-350x250.jpg

Emil Andreassen
Bokningsinfo
Följ mig

Emil Andreassen er en erfaren norsk trubadur som har spelat i många sammanhang. Visor om viktiga frågor i tiden, och såklart den stora kärleken!  Med ett genuint intresse för det svenska språket och historia har han under sitt år vid Vislinjen jobbat med olika tolkningar av Bellman, Taube, Cornelis och många andra. Detta har gett inspiration, och vissångaren från Fredrikstad har även gjort egna visor på svenska.