Vill du säga något med din musik?

Nordiska Visskolan är till för dig som vill utvecklas som artist, sångare, låtskrivare och tolkare. Vi erbjuder en bred och intensiv utbildning i scenisk tolkning av textburen sång, där det du vill berätta och förmedla står i fokus. Utbildningen ger dig en rad olika verktyg för att fånga och beröra en publik, och för att utveckla din sångteknik, ditt ackompanjemang och ditt låtskrivande. Du får möta en mängd pedagoger och visartister med mångårig erfarenhet av att arbeta med olika sorters visor och sånger. Vårt mål är att du ska hitta ditt unika sceniska uttryck och bli en riktigt bra artist och tolkare, både på och bakom scenen!

Vi erbjuder...

En ettårig grundkurs, en ettårig fördjupningskurs, samt olika distans- och kortkurser. Första året är upplagt som ett smörgåsbord där du arbetar med bland annat scenisk gestaltning, låtskrivande och tonsättning ihop med olika gästlärare, utifrån många olika perspektiv och metoder. Du har även individuella sång-och gitarrlektioner och genomför en två veckors turné i Norden.

Det projektbaserade fördjupningsåret är till för dig som gått första året, och som vill ut i det professionella artistyrket. Du söker med en projektidé som du själv vill genomföra, till exempel en turné, en skivinspelning eller ett konsertprogram, och får stöd och handledning i att genomföra den. Året är väldigt fritt, och undervisningen lägger du upp tillsammans med de övriga deltagarna.

Läs mer om de olika utbildningarna under fliken Kurser.

Vi tror att du...

... tycker att låttexten är viktig och vill förmedla något med de låtar du spelar och skriver
… tycker att det är kul att lära av och ihop med andra och vill arbeta både på egen hand och i grupp
… vill utforska och arbeta med olika sorters sånger och texter
…  vill använda ditt år på Visskolan till att utmanas och utvecklas!

Följ oss på Facebook

Därför ska du söka Visskolan!

Aline Henriksson som går fördjupningsåret 2017-2018 berättar.

Visskolans Playlist

Många av Sveriges och även några av Nordens mest etablerade visartister har utbildat sig vid Nordiska Visskolan. Sedan starten 1987 har över 600 personer gått här, och många av dem återfinns på scener runt om i Norden idag. Här är några av dem!

Följ oss på Instagram