Sång & Scen

Nordiska Visskolan

Vad vill du säga med din musik?

Nordiska Visskolan är till för dig som vill utvecklas som artist, sångare, låtskrivare och vistolkare. Vi erbjuder en bred och intensiv utbildning i scenisk tolkning av textburen sång, där det du vill berätta och förmedla står i fokus. Utbildningen ger dig en rad olika redskap för att fånga och beröra en publik, och för att utveckla din sångteknik, ditt ackompanjemang och ditt låtskrivande. Du får möta en mängd pedagoger och visartister med mångårig erfarenhet av att arbeta med olika sorters visor och sånger. Vårt mål är att du ska hitta ditt unika sceniska uttryck och bli en riktigt bra artist och vistolkare, både på och bakom scenen!

Vi erbjuder...

En ettårig grundkurs, en ettårig fördjupningskurs för dig som gått Visskolan tidigare, samt olika distanskurser och helgkurser, just nu låtskrivarkursen Rim och Reson. Första året är upplagt som ett smörgåsbord där du arbetar med bland annat scenisk gestaltning, låtskrivande och tonsättning ihop med olika gästlärare, utifrån många olika perspektiv och metoder. Du har även individuella sång-och gitarrlektioner och genomför en två veckors turné i Norden.
Till fördjupningsåret söker du med ett projekt du själv vill genomföra, till exempel en turné, en skivinspelning eller ett konsertprogram. Undervisningen lägger du upp tillsammans med de övriga deltagarna. Läs mer om de olika utbildningarna under fliken Kurser.

Vi tror att du...

... tycker att låttexten är viktig och vill förmedla något med de låtar du spelar och skriver
... tycker att det är kul att lära av och ihop med andra, och vill arbeta både på egen hand och i grupp
... vill utforska och arbeta med olika sorters sånger och texter
... vill använda ditt år på Visskolan till att utmanas och utvecklas