Årets visa till Ellinor Brolin!

På årets Manifestgala, som gick av stapeln på Pustervik i Göteborg i februari, var det tidigare Visskolandeltagaren Ellinor Brolin som tilldelades priset för årets visa för sitt album Det tredje årtusendet (Branschen), med tolkningar av Kjell Höglund.
Motiveringen lyder:
”Med hjälp av de smakfulla arrangemangen och nya tonsättningarna gör den ömsinta sången och det personliga tilltalet att låtarna går rakt in i hjärtat på lyssnaren. Årets visalbum är en kulturgärning som lyfter fram äldre och hittills outgivna låtar från en av Sveriges tyngsta vispoeter och filosofer.”
Så här säger hon om åren på Visskolan:
”Det som jag fick med mig från Visskolan var hur jag som artist kan förstärka mitt uttryck och berättande via gestaltningen på scen. Jag fick också lära mig att hitta rutiner och arbetssätt som fungerade för mig, som jag sedan använt mig av i mitt yrke. Samt ett oerhört fint nätverk av andra musiker!”
Grattis Ellinor, och varmaste lycka till med musikkarriären!

2023-02-24 - Nordiska folkhögskolan

Årets visa till Ellinor Brolin!

På årets Manifestgala, som gick av stapeln på Pustervik i Göteborg i februari, var det tidigare Visskolandeltagaren Ellinor Brolin som tilldelades priset för årets visa för sitt album Det tredje årtusendet (Branschen), med tolkningar av Kjell Höglund.
Motiveringen lyder:
”Med hjälp av de smakfulla arrangemangen och nya tonsättningarna gör den ömsinta sången och det personliga tilltalet att låtarna går rakt in i hjärtat på lyssnaren. Årets visalbum är en kulturgärning som lyfter fram äldre och hittills outgivna låtar från en av Sveriges tyngsta vispoeter och filosofer.”
Så här säger hon om åren på Visskolan:
”Det som jag fick med mig från Visskolan var hur jag som artist kan förstärka mitt uttryck och berättande via gestaltningen på scen. Jag fick också lära mig att hitta rutiner och arbetssätt som fungerade för mig, som jag sedan använt mig av i mitt yrke. Samt ett oerhört fint nätverk av andra musiker!”
Grattis Ellinor, och varmaste lycka till med musikkarriären!