Utställning på Nordiska folkhögskolan

Morgondagen - vi har inte dött än

2023-11-22 - Nordiska folkhögskolan - Utställning på Nordiska folkhögskolan

Morgondagen – vi har inte dött än

Kom och se Bildskolans utställning på Nordiska folkhögskolan!

Du möter en mängd olika uttryck som måleri, skulptur, installation och textilkonst. Det är Bildskolans 17 deltagare som gjort sina egna tolkningar på temat ”forms of the surrounding futures”.

Under hösten har deltagarna på Bildskolan följt Göteborgs konstbiennal (GIBCA) på olika vis. Vi har besökt utställningen på Röda sten konsthall och samtalat med deras pedagoger kring skönhet, framtid och samtidskonst. Genom nätverket GIBCA Extended har vi samarbetat med flera konstaktörer i södra Bohuslän och bla åkt på en konstbussresa mellan Nordiska Akvarellmuseet, Stationen i Svenshögen, konstrummet på Skärhamns bibliotek och Stenungsunds konsthall.

Biennalens tema ”Forms of the surrounding futures” har sedan bearbetats under ett par veckor där Bildskolans deltagare gjort sina egna tolkningar och tillägg. Nu finns verken att se på skolan fram till måndagen 11 december i utställningen ”Morgondagen”.

Om utställningen:

Morgondagen – vi har inte dött än

I Morgondagen ser du verk som kommit ur tankar kring framtid och identitet.  Den ställer frågor kring hur vi påverkas av oro för framtiden, kan vi se spår av framtiden idag, hur kan de olika alternativen för människan, samhället och naturen se ut. 

Morgondagen är en utställning där Bildskolans deltagare arbetat med tematiken för Göteborgs internationella konstbiennal (GIBCA) 2023 ”Forms of the surrounding futures”.

Nordiska folkhögskolan och Bildskolan är del i biennalens utvidgade nätverk Gibca Extended. Utsällningen ”Morgondagen” som visas på skolan är en utsällning öppen för allmänheten och en del i programmet för nätverket. 

 

Bildskolan visar sin utställning "Morgondagen"Affisch till utställningen

Läs mer om Bildskolan här.

Följ oss på Instagram @nordiskabildskolan