Visturnéer 2021

Bokningsbara konsertprogram med Visskolan 28 april-9 maj 2021!

Våren 2021 har Nordiska Visskolan arbetat med konsertprojekt i olika konstellationer. Nu kan du boka ett eller flera av sex färdiga visprogram! Mellan 28 april och 9 maj besöker de fyra turnégrupperna och två soloakterna gärna såväl skolor, som pubar, kulturhus, vardagsrum, föreningar, rockklubbar – alla möjliga sammanhang där musik som vill berätta något kan passa och behövas! Självklart utifrån gällande riktlinjer från Folkhälsomyndigheten.

Vill du boka en konsert med någon av grupperna? Kontakta linjeledare maud.lindstrom@nordiska.fhsk.se eller grupperna direkt nedan.
Inom kort kommer våra spelplaner upp på sidan.

https://nordiska.fhsk.se/sang-scen/wp-content/uploads/sites/6/2021/03/kajsaandersdottervisportrattmg1090-beskuren-300x200.jpg

Det som måste sägas
Det som måste sägas Infoblad
Vad händer med orden som aldrig kommer ut? Vad sker om vi låter dem flöda fritt? Vad är det som måste sägas? Med vispop och folk, egenskriven musik och tolkningar, finstämd gitarr, slagkraftig stämsång och praktfulla trumpetslingor lyfter vi fram bekännelser från oss själva och vår samtid.

Medverkande: Sara Ebenfelt, Malin Bolander, Idha Oppenstam och Clara Samor

Kontakt: ebenfeltsara@gmail.com
Foto: Kajsa Andersdotter

https://nordiska.fhsk.se/sang-scen/wp-content/uploads/sites/6/2021/03/vaxtvark-beskuren-300x200.jpg

Växtvärk
Vi pratar inte om att du får ont i benen för att du håller på att växa några centimeter. Vi menar den värken en person eller ett samhälle går igenom när vi håller på att växa. För när vi förändras och växer, kan det verkligen göra ont, på många sätt. Men, det är antagligen ett bevis på att du lever. Kanske blir en på lång sikt klokare av smärtan, det tror vi i alla fall! Vi bjuder in till en viskonsert med eldiga gitarrkomp, banjospel, vardagsbetraktelser, längan och spelglädje.

Medverkande: Martin Högsten, Milo Källgren, Lennart Schuster

Kontakt: martin.hogsten@hotmail.com

https://nordiska.fhsk.se/sang-scen/wp-content/uploads/sites/6/2021/03/billy-300x200.jpg

En dröm i en dröm
Billy spelar folk och visor med influenser från olika musikgrenar. Allt ifrån höftsvängande rock till ett mer rootigt sound med lugna trampsteg. Han framför både egna låtar och tolkningar från artister som Bob Dylan och Ola Magnell.

Här hittar du tidigare inspelat material av Billy!

Medverkande: Billy Eriksson

Kontakt: billywonkaboy@gmail.com
Foto: Christine Andersson

https://nordiska.fhsk.se/sang-scen/wp-content/uploads/sites/6/2021/03/foto-konset-visst-ar-det-batter-300x200.jpg

Visst är det bätter men int är det bra
Visst är det bätter infoblad
En vacker och vemodig konsert, med inslag av galenskap, bitterhet och framtidstro. Vi bjuder på kända och okända visor från bland annat Allan Edwall och Christina Kjellsson, och några egenkomponerade som rör sig mellan kärleken och döden. Ibland med influenser från hårdrock och punk, och ibland bara vackra visor.

Medverkande: Henrik Myrberg, Birgitta Hedenberg och Ylva Fredriksson

Kontakt: henrikmyrberg@mail.com
Foto: Ylva Lindberg

https://nordiska.fhsk.se/sang-scen/wp-content/uploads/sites/6/2021/03/img3176melissa-2-300x200.jpg

En armé av älskandes stad
Politisk kamp, queera drömmar och att våga släppa taget genomsyrar för det mesta Melissas låttexter. Musiken består av egenskrivna proggvisor med råa melodier, rytmiska slingor och brinnande berättelser. Konsertens repertoar innehåller både blodigt allvar och en och annan humoristisk ballad.

Medverkande: Melissa Persson

Kontakt: melissamarjattamona@hotmail.com
Foto: Lisa Ramnemark

https://nordiska.fhsk.se/sang-scen/wp-content/uploads/sites/6/2021/03/du-ar-dina-val-dsc0517beskuren-4-300x200.jpg

Du är dina val
Du är dina val Infoblad
En landskapsmålande elgitarrist och sångare, en lättsam feminist med förkärlek för finstämda sånger, en soulsångerska från Fotö och en countryinfluerad storyteller bjuder på bjuder på ett varierat program om val, beslut och konsekvenser. En färgstark musikalisk palett med allt ifrån vänsterpopulistisk kampsång till propaganda till 60-talsrock.

Medverkande: Axel Merighi, Johanna Bergstedt, Linn Hermansson och Bente Dahlander.

Kontakt: duardinaval@gmail.com
Foto: Azi Nouiem