Terminsstart hösten 2023

Läsåret 23/24 är igång

2023-08-18 - Nordiska folkhögskolan - Terminsstart hösten 2023

Läsåret 23/24 är igång

Välkommen till ett nytt läsår på Nordiska folkhögskolan!

Vi välkomnar våra deltagare på allmän- och särskild kurs som kommit hit från hela Sverige och Norden. I år har vi nordiska deltagare från Danmark, Norge, Finland, Färöarna och Åland. Vi har även deltagare från många andra länder, såsom Syrien, Somalia och Afghanistan, som alla berikar vår vardag.

Torsdag 17 augusti öppnades läsåret med musik och tal. Tillträdande rektor Jonatan Rask påminde de närvarande om vikten av att vara generös mot andra, och ta vara på sin motivation:

Ni har valt att söka er till folkhögskola. Bakom det beslutet ligger det en motivation. Er motivation är ju er helt egna och privata men kanske finns det teman som handlar om en vilja att lära sig saker, att träffa nya vänner, att få nya intryck. Jag har lust att säga till er: Låt den motivationen glöda så att ni utforskar mer, se vad som döljer sig bakom nästa topp, under nästa horisont, runt nästa hörn. Låt den också glöda om det kommer tunga dagar.

– Rektor Jonatan Rask

Vi i personalen ser fram emot ännu ett läsår på Fontinberget.

Nordiska folkhögskolans rektor Jonatan Rask håller upp mikrofonen under sitt tal. I bakgrunden ses skolans personal, som tittar på honom.
Tillträdande rektor Jonatan Rask håller tal framför årets deltagare