Bildskolans "Tentakler" på Stenungsunds kulturhus

2023-09-06 - Nordiska folkhögskolan

Bildskolans "Tentakler" på Stenungsunds kulturhus

6 oktober är det vernissage för Bildskolans processutställning ”Tentakler” i foajén utanför Stenungsunds konsthall! I konsthallen kan man samtidigt se utställningen ”Tråden” med konstnären Ewa Evers. Bildskolans utställning är delar av de arbeten och processer vi arbetat med under hösten i dialog med Ewas verk.

Under flera år har Bildskolan varit en del av nätverket GIBCA Extended, som består av en mängd konstskapare och visare i samband med Göteborgs internationella biennal för samtidskonst (GIBCA).

I år är vi också en del av konstklustret södra Bohuslän!

Utställningen i Stenungsund är också ett del av detta samarbete. Bildskolan kommer även ha en utställning på skolan under november med utgångspunkt i GIBCAS tematik och rubrik ”Forms of the surrounding futures”.

Samarbetet i södra Bohuslän innebär även att vi tar del av en konstbusstur mellan de olika aktörerna i klustret den 14 oktober. Vill du följa med finns biljetter att boka HÄR. 

Arrangörer: GIBCA, Nordiska Akvarellmuseet, Stenungsunds Konsthall, Stationen i Svenshögen, Nordiska folkhögskolan Bildskolan i Kungälv, AiC Orust samt Tjörns och Kungälvs kommun