Velkommen till

Ett år i filmens värld

på Nordiska Filmskolan

Skolåret på Filmskolan

Tider: august - juni

Skolåret på Nordiska Filmskolan är uppdelad i en rad olika moment och hos oss får du mycket ansvar för hur dem olika skolprojekt styrs upp, du bör därför vara en ansvarsfull person som är villig att jobba i projekt och på att samarbeta. Hösten  börjar direkt när vi gör presentations videos av oss själva för att bekanta oss med utrustningen och varandra, för sen att dyka ner i mer avgränsade förlopp med fokus på allt från idéutveckling, att skriva för film, filmning/cinematografi till klippning och utforskning av de digitala möjligheterna som moderna redigeringsprogram har att erbjuda. Altid har vi berättandet - storytelling - i fokus.

//nordiska.fhsk.se/fotofilm/wp-content/uploads/sites/8/2018/09/ljud.jpg

Under hösten gör vi flera kortare praktiska övningar, som till exempel minutfilm. Vi visar upp övningarna för varandra och filmerna för hela skolan. Höstterminen avslutas med en höstproduktion, som nån sorts avrundning av allt vi gått genom.

Våren på Filmskolan ger plats i kalendern för längre övningar så du verkligen kan fördjupa dig i filmberättandets värld tillsammans med dina klasskompisar. Du får möjlighet att utvidga dina kunskaper inom dem olika moment som vi har gått igenom. Våren brukar också bjuda på roliga festivalupplevelser på t.ex. Göteborgs Internationella Film Festival. Från Påsk och fram mot slutet av skolåret gör vi slutproduktioner i grupper och bjuder in skolan och annan publik till en premiärfest på Trappan Bio i Kungälv.

Som studerande på Nordiska Filmskolan får du möjlighet att delta i en rad olika events och festivaler. Varje år besöker vi - förutom GIFF - Frame Film Festival, Novemberfestivalen och andra events med relevans för oss. Du får alltså rik möjlighet att mingla ock möta andra som studerar eller jobbar inom film. Filmskolan har ett bra nätvärk i hela Norden och det dukar alltid upp spännande nya möjligheter för dig som student.

Utrustning

//nordiska.fhsk.se/fotofilm/wp-content/uploads/sites/8/2022/01/leksaker-scaled.jpg

På skolan finns ett antal digital kameror, objektiv, bandspelare för full kontroll över ljudinspelningen, olika mikrofoner till varje situation, ljuskällor och reflektors. I källaren i filmhuset har vi iMac's som kör Final Cut Pro. Se mer i videon härunder.

Ansökan

Ett år i filmens värld

Nordiska Filmskolan

Storytelling in sound and images

Sista ansökningsdatum: 20240415

 

//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/02/insta.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/02/fb.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2018/02/twitter.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2018/01/vimeo.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/01/youtube.jpg