Läs mer om

Nordiska Filmskolan

Be curious

Be creative

Be different

Berätta DIN story!

Nordiska Filmskolan är en ettårig utbildning för dig som vill bli bra på att berätta i film och rörlig bild. Alla har en intressant story att berätta, och hos oss för du möjlighet - genom praktiska övningar och handledning - att hitta ditt sätt att berätta din story. Du har tillgång till kamera och redigering dygnet runt, så här får du verkligen möjlighet att bli bra på något du brinner för. 

Vi har inga kundskabskrav, men det betyder inte att vi inte tar vår utbildning seriöst. Film passar inte in i olika fyrkanter och matriser som ska fyllas i och bockas av. Målet med filmkurserna är att ge dig möjlighet för att uppnå kundskab inom film genom handledning och samtidigt göra dig medveten om hur du ska berätta din story på bästa sätt. Vi vet att hur bra en film är beror på filmskaparens förmåga och inte på hur bra kameran är. 

Undervisningen på Nordiska Filmskolan bedrivs av kvalificerade lärare med erfarenhet från olika delar av medieproduktion och undervisning - alla med fokus på storytelling/berättandet. Vi ska analysera och studera egna och andras arbeten. Vi ska lära av våra misstag. Av våra succéer. Vi ska lära oss tillsammans.

Nordiska Filmskolan är medlem i Sveriges Film och Video förbund och samarbetar med flera olika aktörer inom film och utbildning i det mesta av Norden, men viktigast för ett lyckat år hos oss är ditt engagemang. På Filmskolan har du därför stor möjlighet att delta och tävla i en rad olika filmfestivaler och skapa dit eget nätvärk. Vi har kontakterna om du har viljan.

Any creative process is about being in a territory which isn’t secure, isn’t necessarily familiar, and isn’t convenient in any sort of way. And that’s the excitement of it."

Susanne Bier - Oscarvinnande regissör

Filmskolan - ett år i filmens värld

Berätta kan man göra många olika sätt: genom tal, fotografi, ljud och musik, skrift eller visa rörliga bilder på en duk eller skärm. I film berättas historier på alla ovanstående sätt (och fler).

Du kommer att få göra film tillsammans med dina kurskamrater och testa på flera olika roller inom filmproduktion. Ni bygger upp en portfölj med erat eget innehåll – och med dig som författare, editor, kameraman, ljudtekniker eller regissör. På Nordiska Filmskolan får du lära dig genom praktiska övningar, du får pröva på, testa och hitta ditt sätt att berätta och experimentera med filmspråket.

På Nordiska Filmskolan har vi fokus på den personliga berättelsen i det korta formatet. Hos oss är kortfilm inte bare korta filmer, utan små mästerverk i sin helt egen genre. Det bästa formatet att lära sig i och utforska. Vi förväntar oss därför att du är redo att ge av dig själv,  att du är redo att ingå i samarbete, redo att göra fel och redo att lyckas. Med utgångspunkt i deltagarnas egna erfarenheter och historier höjer vi motivationen och lär av varandra genom "att göra". Learning by doing, helt enkelt.

Flera av vår tidigare deltagare använder filmproduktioner dem har gjort på skolan till att söka vidare till andra skolor, söka praktik eller job inom filmens värld.

Läs mer om lärarna på filmskolan här:
Inuk Jørgensen

Linjeföreståndare

inuk.jorgensen@nordiska.fhsk.se
Ansök här

Ett år i filmens värld

Nordiska Filmskolan

Storytelling in sound and images

Sista ansökningsdatum: 20220515

 

//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/02/insta.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/02/fb.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2018/02/twitter.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2018/01/vimeo.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/01/youtube.jpg