Nordiskas

Filmlärare

THOSE WHO CAN DO, TEACH
Filmskolans engagerade undervisare är alla verksamma inom film och medier.

Linjeföreståndare

Inuk Jørgensen

Linjeföreståndare

inuk.jorgensen@nordiska.fhsk.se

Prisvinande kortfilmskaper och filmhandledare. Inuk har en masters i filmvetenskap från Aarhus Universitet i Danmark och skrev sin mastersuppsats om filmisk gestaltning i modern film. Hans avslutande filmprojekt vann bästa film, bästa foto, bästa klipp och fick publikpriset vid IMV Awards på universitetet. Han har undervist i film i snart 15 år och som linjeföreståndare är det han som håller i den dagliga undervisning/vägledning på Filmskolan.

Inuk har rest runt på en lång rad olika internationella filmfestivaler med sina kortfilmer, är medlem i European Film Academy, är med i styrelsen på Film.GL och så har han varit en del av Toolbox under Internationale Filmfestspiele Berlin (Berlinalen) och EAVE's Producers' Workshop. Han har varit internationell jurymedlem på Novemberfestivalen och varit mentor på filmworkshops under Nordisk Ungdoms Filmfestival i Tromsø (Norge) samt Reykjavik International Film Festival (Island), Northern Script i Oulu (Finland), och Nordisk Filmcamp på Møn (Danmark). Hans stora passion är att se och göra film och han har alltid ett nytt projekt på gång. Du kan läsa mer om Inuk på IMDb.

På Filmskolan kommer du träffa flera lärare, föreläsare och gästlärare. Vissa återkommer varje år, andra mer oregelbundet. Här kan du läsa om några av dem och deras anknytning till kursen och skolan.
Frøydis Fossli Moe

Gästlärare

Frøydis är en prisvinnande filmskapare med en Masters i film regi från Screen Academy i Scotland. Hon har regisserad flera prisade kortfilmer som "Hemale Education", "Round 2" och "The Day After", som har varit med på några av Nordens och Europas största filmfestivaler som till exempel The Norwegian Short Film Festival, Göteborg Film Festival och Nordic Panorama. Med hennes unika vision och kreative talang fortsätter Frøydis producera högkvalitets film och engagera publiken så väl som studenterna.

Alexander Lönn

Regissör

info@darkduckstudio.se

Alexander är utbildad regissör och manusförfattare vid UCLA i Los Angeles, där han bland annat fick regissera 12 kortfilmer och praktisera på postproduktions avdelningen på Sony Pictures Studios i Culver City. Han verkar i dag som regissör, manusförfattare och delägare inom produktionsbolaget Dark Duck Studio som är lokaliserade i Göteborg.

Gabriella Ceom Cederström

Gästlärare

Gabriella har arbetat med filmproduktion och audiovisuella medier i ett decennium och har erfarenhet av olika format och arbetsteam. I sitt filmarbete samarbetar hon ofta med andra konstformer såsom dans, litteratur, teater och musik/ljudbild. Från diverse typer av kortfilmsformat rör hon idag mot längre format inom gränsöverskridande audiovisuella projekt, fiktion och dokumentär. Paralellt arbetar hon även med film- och manusworkshops samt publiksamtal i samband med filmvisningar.

Per Hanstorp

Fotolärare

per.hanstorp@nordiska.fhsk.se

Per är kursansvarig för Fotoskolan på Nordiska. Han har arbetat inom dagspress, fackpress och med resereportage. Undervisar i fotografi, främst dokumentärt och reportage, samt i digital bildbehandling.  Utöver foto så gillar han film och opera. Se mera här: hanstorp.se

Sanna Levelius

Bildlärare

sanna.levelius@nordiska.fhsk.se

Sanna är ansvarig för Bildskolan på Nordiska. Hon har examen inom kommunikation- och informationsproduktion, och en konstutbildning på folkhögskola. Det egna konstnärskapet så väl som hennes undervisning rör sig inom data, bild, foto och visuell kommunikation. Se mera här: levelius.se

Hemen Kurda

Regissör

hemen.kurda@nordiska.fhsk.se

Hemen Kurda är prisat dokumentärfilmare och regissör, utexaminerad master i film från Akademin Valand i Göteborg. Hans filmer har blivit uppmärksammade på flera internationellt erkända filmfestivaler t.ex. Tempo i Stockholm och Hot Docs i Kanada, och utöver sitt filmande har han arbetat som forskare och undervisare på HKH Valand.

Louise Hollerup

Gästlärare

Louise är filmare och visuell antropolog. I sitt konstnärskap intresserar hon sig för kropp, makt och hur bilder skapar verklighet. Utbildat med en MSc från Eye & Mind Lab i Aarhus och en MFA från HDK-Valand. På Nordiska Folkhögskolan stödjer hon deltagarna i sina personliga och kollektiva filmiska processer.

Läs mer om Louise på www.louisehollerup.com

Morten Vang Simonsen

Skådespelare

Morten har arbetat med film och TV-serier i Danmark där han bland annat har medverkat i “Rita” och “Dicte” på Netflix samt filmen “Sommeren 92”. Morten är känd i Sverige från säsong 3 av teveserien ”Vår tid är nu” som havde premiär på SVT 2019. Morten är utbildad till skådespelare vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

Jon Carlstedt

Filmlärare

jon.carlstedt@gmail.com

Regissör på den prisvinande novellfilmen Mustang , utbildad vid Den Norske Filmskolen och ägare av Midgard Media. Jon verkar i dag som regissör, producent och filmpedagog. Han har även en bakgrund som fotograf och grafisk designer, och var elev vid Nordiska folkhögskolan 2009-10. Jon är den gästlärare som deltagerna kommer träffa mest på Filmskolan och han är involverad i allt från manus till distribution.

Partners
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2018/02/sitelogo.png
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/03/logo-black-900x788.png
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/01/trappan.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/03/fbloggo.png
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/03/filmcloud-logga-transparent.png
//nordiska.fhsk.se/fotofilm/wp-content/uploads/sites/8/2019/02/framefilmfestival.png

 

//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/02/insta.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/02/fb.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2018/01/vimeo.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/01/youtube.jpg