Nordiskas

Filmlärare

THOSE WHO CAN DO, TEACH
Filmskolans engagerade undervisare är alla verksamma inom film och medier.

Linjeföreståndare

Inuk Jørgensen

Linjeföreståndare

inuk.jorgensen@nordiska.fhsk.se

Prisvinande kortfilmskaper och filmhandledare. Inuk har en masters i filmvetenskap från Aarhus Universitet i Danmark och skrev sin mastersuppsats om filmisk gestaltning i modern film. Hans avslutande filmprojekt vann bästa film, bästa foto, bästa klipp och fick publikpriset vid IMV Awards på universitetet. Han har undervist i film i över 13 år och som linjeföreståndare är det han som håller i den dagliga undervisning/vägledning på Filmskolan.

Inuk har rest runt på en rad olika internationella filmfestivaler med sina kortfilmer, är medlem i European Film Academy, är vice ordförande i Film.GL och så har han varit en del av DocSalon under Internationale Filmfestspiele Berlin (Berlinalen). Han har varit jurymedlem på Danmarks störste ungdoms-filmfestival och varit mentor på filmworkshops under Nordisk Ungdoms Filmfestival i Tromsø (Norge) samt Reykjavik International Film Festival (Island). Hans stora passion är att se och göra film och han har alltid ett nytt projekt på gång. Du kan läsa mer om Inuk på IMDb.

Filmpedagoger

Jon Carlstedt

Filmlärare

jon.carlstedt@gmail.com

Regissör på den prisvinande novellfilmen Mustang , utbildad vid Den Norske Filmskolen och ägare av Midgard Media. Jon verkar i dag som regissör, producent och filmpedagog. Han har även en bakgrund som fotograf och grafisk designer, och var elev vid Nordiska folkhögskolan 2009-10. Jon är den gästlärare som deltagerna kommer träffa mest på Filmskolan och han är involverad i allt från manus till distribution.

Louise Hollerup

Gästlärare

Louise är filmare och visuell antropolog. I sitt konstnärskap intresserar hon sig för kropp, makt och hur bilder skapar verklighet. Utbildat med en MSc från Eye & Mind Lab i Aarhus och en MFA från HDK-Valand. På Nordiska Folkhögskolan stödjer hon deltagarna i sina personliga och kollektiva filmiska processer.

Läs mer om Louise på www.louisehollerup.com

På Filmskolan kommer du träffa flera lärare, föreläsare och gästlärare. Vissa återkommer varje år, andra mer oregelbundet. Här kan du läsa om några av dem och deras anknytning till kursen och skolan.
Hemen Kurda

Regissör

hemen.kurda@nordiska.fhsk.se

Hemen Kurda är prisat dokumentärfilmare och regissör, utexaminerad master i film från Akademin Valand i Göteborg. Hans filmer har blivit uppmärksammade på flera internationellt erkända filmfestivaler t.ex. Tempo i Stockholm och Hot Docs i Kanada, och utöver sitt filmande har han arbetat som forskare och undervisare på HKH Valand.

Sanna Levelius

Bildlärare

sanna.levelius@nordiska.fhsk.se

Sanna är ansvarig för Bildskolan på Nordiska. Hon har examen inom kommunikation- och informationsproduktion, och en konstutbildning på folkhögskola. Det egna konstnärskapet så väl som hennes undervisning rör sig inom data, bild, foto och visuell kommunikation. Se mera här: levelius.se

Alexander Lönn

Regissör

info@darkduckstudio.se

Alexander är utbildad regissör och manusförfattare vid UCLA i Los Angeles, där han bland annat fick regissera 12 kortfilmer och praktisera på postproduktions avdelningen på Sony Pictures Studios i Culver City. Han verkar i dag som regissör, manusförfattare och delägare inom produktionsbolaget Dark Duck Studio som är lokaliserade i Göteborg.

Morten Vang Simonsen

Skådespelare

Morten har arbetat med film och TV-serier i Danmark där han bland annat har medverkat i “Rita” och “Dicte” på Netflix samt filmen “Sommeren 92”. Morten är känd i Sverige från säsong 3 av teveserien ”Vår tid är nu” som havde premiär på SVT 2019. Morten är utbildad till skådespelare vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

Per Hanstorp

Fotolärare

per.hanstorp@nordiska.fhsk.se

Per är kursansvarig för Fotoskolan på Nordiska. Han har arbetat inom dagspress, fackpress och med resereportage. Undervisar i fotografi, främst dokumentärt och reportage, samt i digital bildbehandling.  Utöver foto så gillar han film och opera. Se mera här: hanstorp.se

Hanne Mette Poulsgaard

Gästlärare

mail@hannemette.dk

Hanne Mette är utbildat inom grafisk design, kommunikation och som fotojournalist från Journalisthøjskolen i Aarhus. Hon jobbar inom marknadsföring och undervisning, hon har gjort olika kampanjer för skolor, företag och varit lärare i mediaämnen i flera år. Hon brinner för det nära och personliga i fotografi. Se mera här: hannemette.dk

Partners
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2018/02/sitelogo.png
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/03/logo-black-900x788.png
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/01/trappan.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/03/fbloggo.png
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/03/filmcloud-logga-transparent.png
//nordiska.fhsk.se/fotofilm/wp-content/uploads/sites/8/2019/02/framefilmfestival.png

 

//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/02/insta.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/02/fb.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2018/02/twitter.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2018/01/vimeo.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/01/youtube.jpg