Nordiska Filmskolans

Fantastiska deltagare

Det handlar inte om att kunna, men om att vilja.

LEARNING BY DOING

Be curious

Be creative

Be yourself

Att vara deltagare på Filmskolan

Under de första fyra åren har produktioner från Nordiska Filmskolan filmlinje varit nominerade i Tungviktsklassen vid Frame Filmfestival, vunnit Noomaraton i VGR regionen två gånga, varit med i official selection til Nordisk Ungdoms Film Festival, och vunnit Guld och Brons vid SM i Minutfilm och mycket mer. Slutproduktionerna har blivit vist på bio och utanför undervisningen har det blivit til praktik på olika inspelningar, musikvideos med olika artister, båda up-and-coming och professionella.

Att lära genom att göra!

Vi ska lära av mästarna - studera deras berättelser  - och producera små mästerverk själva. Vi ska lära oss av varandra. Av våra misstag. Av våra succéer. Vi ska lära att förstå och använda filmens språk - berättandet i rörlig bild och ljud. Nordiska folkhögskolan är en perfekt blanding av processinriktad,  kreativt, kontaktskapande miljö och riktigt bra folkhögskola med välfungerande internat. Välkommen till ett års lärande.

Samarbete kring krisberedskap

//nordiska.fhsk.se/fotofilm/wp-content/uploads/sites/8/2022/03/msb.jpg

På Nordiska Filmskolan tycker vi om samarbeten och under åren har vi samarbetat med vår syskonkurser på skolan, olika artister, företag, festivaler och andra skolor. I gallerian övan har vi samlat ett litet urval af dessa samarbeten, men du kan se mycket mer på vår Instagram/Facebook. Klicka på bilden och du kommer läsa om det senaste samarbetet med MSB och ABF.

Minutfilm 2021

//nordiska.fhsk.se/fotofilm/wp-content/uploads/sites/8/2021/11/boys.jpg

Precis som året innan har deltagarna under hösten 2021 gjort minutfilm. Hela Nordiska folkhögskolan och bjudna gäster var på premiären en onsdag i oktober i en fullspäckat Hörsal. Missade du filmerna kan några av dem ses på olika festivaler under kommande året eller i gallerian ovanför.

Slutproduktioner

//nordiska.fhsk.se/fotofilm/wp-content/uploads/sites/8/2019/05/gothic.jpg

Här kan du se ett urval av slutproduktionerna från skolåren 2018 - 2021. Det finns också lite posters, teasers och bilder från premiären på Trappan Bio i Kungälv. I gallerian övan hitter du fler filmer om du skulle vara intresserad. Höll dig uppdaterad här eller på sociala media under #nordiskafilmskolan. Like och följ oss på Insta eller Facebook och se mycket mer om hur vi jobbar med kameran som penna.

Poesi, reklam och experiment

//nordiska.fhsk.se/fotofilm/wp-content/uploads/sites/8/2019/03/kill.jpg

Under våren har deltagarna på Nordiska Filmskolan bland annat producerat reklam, poetiska mästerverk och experimentella filmer. Du hitter ett urval av filmerna i vår galleri i menyn ovanför eller när du klicka på bilden. Under den närmaste tid kommer deltagerna att skicka med filmerna när dem söker sig till andra skolor, till filmfestivaler och tävlingar.

 

"Jag uppskattade att studera på Filmskolan eftersom det är högt till tak och det finns utrymme för fritt skapande."

Susanne Fagerlund - yrkesfotograf och konstnär

"Jag är glad for den feedback och vägledning jag har fått under mitt år på Nordiska Filmskolan."

Mikael Roth - prisvinnande kortfilmsregissör och skådespelare

"Om du brinner för film är Nordiska Filmskolan en toppenmöjlighet, samtidigt som du får hela folkis-upplevelsen nära en storstad."

Freja Dareberg - deltagare skolåret 2021-2022

"Det är tack vara lärarna och undervisningen på Filmskolan att jag är där jag är i dag."

Grimm Fridberg - frilansare inom POST och VFX artist

Ansök här

Ett år i filmens värld

Nordiska Filmskolan

Storytelling in sound and images

Sista ansökningsdatum: 20220515

 

//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/02/insta.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/02/fb.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2018/02/twitter.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2018/01/vimeo.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/01/youtube.jpg