Nordiska Filmskolans

Fantastiska deltagare

Det handlar inte om att kunna, men om att vilja.

LEARNING BY DOING

Be curious

Be creative

Be yourself

Att vara deltagare på Filmskolan

Under de första 7 åren har produktioner från Nordiska Filmskolan filmlinje varit nominerade i Tungviktsklassen vid Frame Filmfestival, vunnit Noomaraton i VGR regionen vid flera tillfällen, varit utvalda till Nordisk Ungdoms Film Festival, och vunnit Guld, Silver och Brons vid SM i Minutfilm och mycket mer. Slutproduktionerna har blivit vist på bio, festivaler, och utanför undervisningen har det blivit till praktik på olika inspelningar, musikvideos med olika artister, båda up-and-coming och professionella. Här kan du läsa lite mer om hur det är att fördjupa sig i filmens värld på Nordiska Filmskolan i Kungälv - för dig som vågar testa på samt söka upp och ta vara på möjligheterna som finns i närområdet.

Att lära genom att göra

//nordiska.fhsk.se/fotofilm/wp-content/uploads/sites/8/2022/04/filmskolan-3-scaled.jpg

På Nordiska Filmskolan lär vi oss genom att göra, och vi har jobbat med mycket inom dem tekniska bitarna av filmproduktion från ljussättning, ljudinspelning, filmning och klippning. Vi gillar också att jobba inom olika genrer och har jobbat dokumentärt, gjort musikvideos, reklam och fiktion. Vi är experter på kortfilm, för det är genom att utforska det korta formatet att man lär sig bäst, och att vår deltagare bygger upp erfarenhet dem kan ta med sig ut i framtiden.

Slutproduktioner

//nordiska.fhsk.se/fotofilm/wp-content/uploads/sites/8/2024/05/premiar-2024-bw-scaled.jpg

Här kan du se ett urval av slutproduktionerna från skolåren 2018 - 2023. Det finns också lite posters, teasers och bilder från premiärerna på Trappan Bio i Kungälv. I gallerian övan hitter du fler filmer om du skulle vara intresserad. Höll dig uppdaterad här eller på sociala media under #nordiskafilmskolan. Like och följ oss på Insta eller Facebook och se mycket mer om hur vi jobbar med kameran som penna.

Novemberfestivalen

Novemberfestivalen 2022

På Nordiska Filmskolan tycker vi om samarbeten och en helg i november var vi på Novemberfestivalen. I årets festival (2023) hade en av vår deltagare en film i programmet och en slutproduktion från förra året var med i Tungvikts Tävlingen.  Det blev en härlig helg med spännande filmer, artist talks och mysigt häng. Tack till Film i Väst för att visa oss runt och til festivalen för att bjuda in oss bakom kulisserna i olika sammanhäng.

Vill du kolla upp mer om vad vi gör när vi är i väg på festival kan du kolla vår Instagram eller #nordiskafilmskolan.

Minutfilm 2023

//nordiska.fhsk.se/fotofilm/wp-content/uploads/sites/8/2023/02/blue-stones.jpg

Precis som året innan har deltagarna under hösten 2023 gjort minutfilm. Hela Nordiska folkhögskolan och bjudna gäster var på premiären i filmhuset en av den sista dagarna under höstterminen. Missade du filmerna kan några av dem ses på olika festivaler under kommande året eller i gallerian ovanför. På Nordiska har vi en lång tradition med att göra minutfilm, och flera av dem har uppmärksammas på filmfestival och vunnit priser i SM i Minutfilm på Sveriges Kortfilmsfestival. Vill du veta mer om her filmer gjort på Filmskolan klarar sig ute i den stora världen kan du kolla här.

"Jag uppskattade att studera på Filmskolan eftersom det är högt till tak och det finns utrymme för fritt skapande."

Susanne Fagerlund - yrkesfotograf och konstnär

"Jag är glad for den feedback och vägledning jag har fått under mitt år på Nordiska Filmskolan."

Mikael Roth - prisvinnande kortfilmsregissör och skådespelare

"Om du brinner för film är Nordiska Filmskolan en toppenmöjlighet, samtidigt som du får hela folkis-upplevelsen nära en storstad."

Freja Dareberg - deltagare skolåret 2021-2022

"Det är tack vara lärarna och undervisningen på Filmskolan att jag är där jag är i dag."

Grimm Fridberg - frilansare inom POST och VFX artist

Ansök här

Ett år i filmens värld

Nordiska Filmskolan

Storytelling in sound and images

Sista ansökningsdatum: 20240415

 

//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/02/insta.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/02/fb.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2018/01/vimeo.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/01/youtube.jpg