Nordiska Filmskolans

Fantastiska deltagare

Det handlar inte om att kunna, men om att vilja.

PASSION ÄR INGET MAN HITTAR

Be curious.

Be creative.

Be yourself.

Att vara deltagare på Filmskolan

Under de första fyra åren har produktioner från Nordiska Filmskolan filmlinje varit nominerade i Tungviktsklassen vid Frame Filmfestival, vunnit Noomaraton i VGR regionen två gånga, varit med i official selection til Nordisk Ungdoms Film Festival, och vunnit Guld och Brons vid SM i Minutfilm och mycket mer. Slutproduktionerna har blivit vist på bio och utanför undervisningen har det blivit til praktik på olika inspelningar, musikvideos med olika artister, båda up-and-coming och professionella.

Att lära genom att göra!

Vi ska lära av mästarna - studera deras berättelser  - och producera små mästerverk själva. Vi ska lära oss av varandra. Av våra misstag. Av våra succéer. Vi ska lära att förstå och använda filmens språk - berättandet i rörlig bild och ljud. Nordiska folkhögskolan är en perfekt blanding av processinriktad,  kreativt, kontaktskapande miljö och riktigt bra folkhögskola med välfungerande internat. Välkommen till ett års lärande.

Minutfilm 2019

//nordiska.fhsk.se/fotofilm/wp-content/uploads/sites/8/2019/10/minutfilm-2019.jpg

Precis som året innan har deltagarna under hösten 2019 gjort minutfilm. Hela Nordiska folkhögskolan och bjudna gäster var på premiären en fredag i oktober i en fullspäckat Hörsal. Missade du filmerna kan de ses på Sveriges Kortfilmsfestival i Stockholm i mars 2019, i gallerian ovanför eller på vår Vimeo.

Slutproduktioner 2019

//nordiska.fhsk.se/fotofilm/wp-content/uploads/sites/8/2019/05/gothic.jpg

Här kan du se ett urval av slutproduktionerna från skolåret 2018 - 2019. Det finns också lite posters, teasers och bilder från premiären på Trappan Bio i Kungälv. I gallerian övan hitter du fler filmer om du skulle vara intresserad. Höll dig uppdaterad här eller på sociala media under #nordiskafilmskolan. Like och följ oss på Insta eller Facebook och se mycket mer om hur vi jobbar med kameran som penna.

 

Poesi, reklam och experiment

//nordiska.fhsk.se/fotofilm/wp-content/uploads/sites/8/2019/03/kill.jpg

Under våren har deltagarna på Nordiska Filmskolan bland annat producerat reklam, poetiska mästerverk och experimentella filmer. Du hitter ett urval av filmerna i vår galleri i menyn ovanför eller när du klicka på bilden. Under den närmaste tid kommer deltagerna att skicka med filmerna när dem söker sig till andra skolor, till filmfestivaler och tävlingar.

 

Höstens sista filmer (2018)

//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2018/12/slutprod-h2018.jpg

Drama. Spänning. Julmys. Deltagarna har under hösten arbetat med allt från ide, manus, produktion och efterarbete och här kan du se en trailer för höstens stora premiär-event. Kulminationen på ett halvår på Nordiska Filmskolan. Hela Nordiska och bjuda gäster var med i en fullproppat Hörsal när filmerna hade premiär. Som vanligt hitter du ett urval i gallerian övan.

Ansök här

Ett år i filmens värld

Nordiska Filmskolan

Storytelling in sound and images

Sista ansökningsdatum: 20210515

 

//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/02/insta.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/02/fb.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2018/02/twitter.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2018/01/vimeo.jpg
//nordiska.fhsk.se/media/wp-content/uploads/sites/4/2017/01/youtube.jpg