Bo på Nordiska

Social gemenskap och demokratikurs på vardagsnivå.

Att bo på folkhögskola

En av våra stora kvaliteter är att du kan bo hos oss. Att bo en tid på folkhögskola är en helt unik möjlighet och en viktig del av folkhögskolans idé. Här träffar du nya människor du annars aldrig skulle ha mött.

Välkommen att bo på Nordiska folkhögskolan

Skolan ligger i ett vackert naturområde med fantastiska möjligheter att vara ute. Samtidigt är du bara 10 minuter från Kungälvs centrum eller 20 minuters bussfärd från Göteborg. Du disponerar ditt rum under hela kursperioden. Går du en helårskurs disponerar du också ditt rum under jullovet, kostnadsfritt.

Så här bor du hos oss:
  • Vi har cirka 70 platser i enkelrum. I småhus med sju rum i varje hus.
  • Vi erbjuder också ett antal dubbeltrum.
  • På rummet finns det handfat och i korridoren toaletter och duschar.
  • I varje rum finns en säng, madrass, täcke och kudde samt ett skrivbord, bokhylla, garderob, stolar och lampor.
  • I varje elevhus finns ett gemensamt rum med pentry.
  • Internateleverna har också tillgång till ett gemensamt hus där det finns samlingsrum, ett större kök och tvättstuga.
  • Alla elever har även tillgång till bibliotek, gymnastiksal, bastu och datasal.
  • Wi-fi på hela skolans område.
Vad kostar det och vad ingår?

Du betalar i genomsnitt cirka 1 200 SEK per vecka för mat och boende i samtliga veckor, som ingår i studieperioden. I priset ingår:

• frukost/morgenmad, lunch och middag (mån-tor)
  • frukost och lunch (fre)
  • frukost (lör)
  • frukost (sön)

På röda dagar och lov serveras ingen mat. Du som bor på skolan betalar inte för maten under dessa perioder. Kostnad för kost och logi betalas månadsvis.

Samlat pris:

Höstterminen 2017
21 augusti- 20 december (18 veckor) 21 390 SEK

Vårterminen 2018
8 januari – 1 juni (21 veckor) 24 330 SEK

Riktlinjer för internat

Att bo på folkhögskola är mer än ett boende, det är annorlunda livsform för en period.  Båda rolig och utvecklande. Det är viktigt att samtliga som bor här visar engagemang och tänker på att olika människor har olika behov. Internatet består av småhus med 7-8 boende i varje hus, varje hus har 2 husvärdar knytet till sig.

• Riktlinjerna för internatet som helhet revideras varje år vid kursstart i samråd årets elevgrupp. Varje hus utvecklar också sina egna riktlinjer i samråd med sina husvärdar.
  • Aktuella frågor och problem kan tas upp på våra regelbundna husmöten med husvärdar och internatmöten. Det är viktigt att även Du medverkar vid dessa möten.
  • Kollektiva överenskommelser antagna på husmöten eller internatmöte ska respekteras.
  • Här kan du informera dig om skolans drog-, alkoholpolicy och övriga policys.
  • Du kan välja att bo i et alkoholfritt hus.
  • Du som bor på internatet städar själv ditt rum och delar ansvaret för städningen av gemensamma utrymmen med de andra som bor i samma hus.
  • Om Du får besök kan din gäst kan övernatta enstaka natt eller helg på ditt rum. Du kan också boka ett rum till dina gäster i skolans reception eller här
//nordiska.fhsk.se/wp-content/uploads/2017/02/karleksstigen.jpg